Autor Tema: BRODSKA SIJALICA  (Pročitano 8809 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
BRODSKA SIJALICA
« poslato: 26, 06, 2009, 13:54:45 posle podne »
Pretrazio sam ceo Beograd i nigde ne mogu da nadjem brodsku ( naglasavam) brodsku sijalicu od 12 V 10 W DVOPOLNA. Sijalica sluzi kao svetlo na pramcu. Ako neko moze da mi pomogne sa foruma da je nadjem bio bi vrlo zahvalan.
Bolje je ziveti sam nego sa budalama

Van mreže peconi

• Brodski mali
  • *
  • Pol: Muškarac
Odg: BRODSKA SIJALICA
« Odgovor #1 poslato: 26, 06, 2009, 14:33:34 posle podne »
Gross Inox Novi Sad
Jeep Commerce Karadjordjeva Beograd
Bolje biti malo lud nego malo pametan

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
« Odgovor #2 poslato: 26, 06, 2009, 15:42:31 posle podne »
Gross Inox Novi Sad
Jeep Commerce Karadjordjeva Beograd

Na zalost nemaju :diablo:

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #3 poslato: 26, 06, 2009, 15:50:28 posle podne »
Sto stvarno ne stavis one od kola (ako odgovara leziste - "grlo") pa opet imas dva vlakna u funkciji, i ako jedno crkne imas drugo kao prvu pomoc dok ne zamenis sijalicu. Mozda ces u medjuvremenu naci original. :good:

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
« Odgovor #4 poslato: 26, 06, 2009, 17:32:01 posle podne »
Sto stvarno ne stavis one od kola (ako odgovara leziste - "grlo") pa opet imas dva vlakna u funkciji, i ako jedno crkne imas drugo kao prvu pomoc dok ne zamenis sijalicu. Mozda ces u medjuvremenu naci original. :good:

Sijalicu od auta ne mogu da stavim jer ima samo jedan kontakt na dnu tj. "+", a "-" se kod nje nalazi na fasungu tj. "grlu". Ovaj fasung kod mene ima dva kontakta tj. i "+" i "-"  dole tako da moze da radi samo dvopolna sijalica. Ako se stavi auto sijalica sa jednim kontaktom ( polom) onda se stvara kratak spoj i crkava osigurac u utikacu.  :drinks:

Van mreže Dule HU

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #5 poslato: 26, 06, 2009, 22:09:17 posle podne »
Izvini Colonelo jer pod dvopolna misliš da ima dva vlakna? Ako je tako onda probaj 12v 21/5 w ili sijalicu za stop svetla kod automobila, e sad malo si me zbunio sa tim da su i + i - na dnu to priznajem do sada nisam video. Skoro se u Zemunu na kraju Cara Dušana otvorio servis firme Multicompany iz Novog Sada, od njih ja nabavljam OSRAM sijalice za auto program pa možeš tamo da potražiš imaju obiman katalog i ako nešto nemaju poruči se i brzo stiže.

Van mreže zorter

« Odgovor #6 poslato: 26, 06, 2009, 22:12:56 posle podne »
Dule ima takvih sijalica ali su one sa jednim vlaknom a ne dva samo su prikljuci dole.Koriste se na zeleznici ali su 24V.

Van mreže Dule HU

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #7 poslato: 26, 06, 2009, 22:29:34 posle podne »
Ma OK Zoki nje baš dobro formulisano pa mi je bilo čudno + i - dole , dvopolna 12v/10w? E da još jedan savet Colonelo ukoliko ne nađeš sijalicu naći ćemo varijantu da promeniš fasung ali će opet biti muka jer kod nas je teđko naći tzv kruškaste sijalice na 12 v a da su 10w pa ti eventualo predlažem da staviš fasung za sulfidnu sijalicu.

Van mreže zorter

« Odgovor #8 poslato: 26, 06, 2009, 22:36:38 posle podne »
A sto ne bi koristio kruskastu od 15W? Njih ima da se kupi. :good:

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
« Odgovor #9 poslato: 26, 06, 2009, 22:51:24 posle podne »
Izvini Colonelo jer pod dvopolna misliš da ima dva vlakna? Ako je tako onda probaj 12v 21/5 w ili sijalicu za stop svetla kod automobila, e sad malo si me zbunio sa tim da su i + i - na dnu to priznajem do sada nisam video. Skoro se u Zemunu na kraju Cara Dušana otvorio servis firme Multicompany iz Novog Sada, od njih ja nabavljam OSRAM sijalice za auto program pa možeš tamo da potražiš imaju obiman katalog i ako nešto nemaju poruči se i brzo stiže.
Dule bas je takva kakvu sam je opisao. Znam za tu 21/5 medjutim ona je za auto i ima one bradavice na razlicitim visinama upravo da je ne bi pogresno stavio u fasung (grlo), a i mnogo je velika pa ne mogu da stavim poklopac na svetlo. Ako imas neki telefon od Multicompany u Cara Dusana?

Evo i slika:

« Poslednja izmena: 26, 06, 2009, 23:09:34 posle podne od strane colonelo »

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
« Odgovor #10 poslato: 26, 06, 2009, 22:56:38 posle podne »

Kakva je ta?

Van mreže Dule HU

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #11 poslato: 26, 06, 2009, 22:59:13 posle podne »
Na odmoru sam i nemam kod sebe telefon ali zaboravi na njih ako si već pretražio ceo grad i kažeš da si probao u 12v 21/5w, jedino da ti pedložim sutra na Bubanj potok pa traži još i tamo, a razmisli o onome što sam ti rekao za promenu fasunga. Moj prijatelj je isto tako imao neku? sijalicu na sidrenom i mučio se tražio obigravao sve što je mogao i na kraju se iznervira i na buvljaku kupi fasung od sijalice za osvetljenje u kaseti automobila i stavi sulfidnu 12v/10w i rešio se bede.

Van mreže colonelo

• Rečni Drekavac
  • BG-023 B
« Odgovor #12 poslato: 26, 06, 2009, 23:13:31 posle podne »
To sam i naumio da odem na Bubanj potok sutra, pa ako nema kupujem drugi fasung i menjam ovaj. Ja sam vec uzeo halogenu od 12V 10W ( ona sa dve iglice) i njen nosac ( samo se ubodu iglice u njega), ali se bojim ako stavim halogenku da ce od toplote da mi istopi poklopac koji je plasticni. Sutra idem na buvljak i javljam kakvo je resenje.
Ma najvise me nervira sto jedna takva glupopst moze da te "pomeri iz ravnoteze". Prvo mi je crkla oko 22,00 na sred Dunava kod Bele stene ( sreca imam rucni reflektor), a posle sam 2 dana izgubio trazeci je po radnjama i telefonirajuci.

Van mreže zorter

« Odgovor #13 poslato: 26, 06, 2009, 23:26:19 posle podne »

Kakva je ta?

Kruskasta je upravo ta sto si imao, sufidna je ona ravna.Evo pogledaj

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #14 poslato: 26, 06, 2009, 23:40:59 posle podne »

Ja sam kuciste takve sijalice napravio od poklopca flomastera sa dva srafa 3mm kao kontaktima a na to nadgradio 12 LED dioda i dobro radi.
Marke