E, ovako treba... > Metalni čamci
Zorterov čamac
zorter:
Nisam ni ja mislio na količinu lima, već težinu i raspored težine.
Zato i jeste izrađen ovako pa presvučen limom 0,5mm. Ima čvrstinu da se može gaziti i sunčati, a nema težinu da remeti težište.
HOGAR:
Stavi slike i objasnjenja,pogibosmo
Slovenac:
Zorteru neka je srecno i stalno bilo veselo.
zorter:
--- Citat: Dule 17, 10, 2012, 14:08:27 posle podne ---10 mm brodskog poda i gredice su teze od 0,5mm lima. To sa tezinom nema veze. Priznaj da ti je lakse bilo da kucas nego da varis.
--- Kraj citata ---
Grešiš Dule.
Ni jedan ekser nije zakucan, već je sve šrafovima spajano (brojao sam do 2000, a onda sam odustao).
A sad pokušaj da razumeš ovo, a znam da možeš samo ako pravilno razmišljaš.
Kabina mora da bude dovoljno čvrsta da se može gaziti po njoj i naravno ležati zbog sunčanja i to ne jedna već dve osobe (ponekad se mora odigrati i partija karata 6589).
E sad, šta je teže?
Oplata od 2mm lima + stiropor + lamperija ili
oplata od 0,5mm lim + stiropor + lamperija.
Pa pobogu, ni u jednom slučaju ne može samo lim biti kabina. Da ne govorim da je meni ovako bilo jeftinije a ne lakše. Da sam čekao da sakupim dovoljno novca za "vašu" opciju, još bih bio samo na koritu. I nemojte misliti da me ovo baš ništa ne košta. I za ovo je trebalo oko 1000 eura. A da, i da varim mi nije bio problem. Nekoliko desetina metara vara sam ja uradio na ovom čamcu i nije mi bio problem. Prema tome, ni to nije tako kako misliš. no125
--- Citat: Slovenac 17, 10, 2012, 23:24:52 posle podne ---Zorteru neka je srecno i stalno bilo veselo.
--- Kraj citata ---
Hvala prijatelju. 114
Kapetan:
zorteru kad ga stavis u vodu organizuj 3-4 coveka sa ukupnom tezinom do 250 kila neka stanu na jednu stranu camca i vidi sta se desava ... ako je sve ok pici ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju