Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Plovni put???

<< < (2/4) > >>

CIVIJA:
Cuj, napisah ja da nije bio nijedan brod na vidiku niti se pojavio u sledecih sat vremena.
Odgovorno tvrdim da je kapetan te ladje budaletina koja je otprilike stedela gorivo.
Znaci covek je plovio 10-20m od splavova pre mosta, valjda su gledali dvonoge ribe na splavovoima.
Posle toga je nastavio da plovi uz samu obalu.

100% se slazem sa tobom da ima mnoooogo ludaka u camcima - gliserima... kojima je zivot dosadio.
Ja plovni put prelazim ko osnovac ulicu pogledaj levo + pogledaj desno = gas do daske  jh

CIVIJA:
Dule zato sam i postavio ona pitanja u prvom postu. Iskreno mislo sam da plovni put sluzi da se njima krecu brodovi i da sa njega "silaze" kada pristaju, mimoilaze se, okrecu... Tako nam pricali u kapetaniji kada sam polagao.
Jednostavno bilo mi je cudno da vidim brod da prolazi tuda - 10ak metara od usidrenih camaca (osvetljenih).
Ajd nije budala ali stvarno ne vidim ni jedan normalan razlog da se plovi tuda.

CIVIJA:
Ma prico ja prico i polozio  kgk
Ali ona tri kapetana sto su nas ispitivala svi trube istu pricu (hvala im na tome) ne zadrazavaj se na plovnom putu ne gasi pentu na plovnom putu...

E a evo i izvoda iz prirucnika:
Plovidba kroz mostove
Prolazak svih plovnih objekata izvodi se iskljucivo kroz obelezene dozvoljene otvore....

Znaci Dule ponovo na polaganje   jh  sajkaca

Kapetan:

--- Citat: Dule  19, 09, 2012, 11:46:54 pre podne ---To znaci da se na reci moramo pridrzavati pravila da je uvek, ali bas uvek, veliki brod u prednosti i to po zakonu.

--- Kraj citata ---

ako se ne varam :
Jedrilica pod jedrima ima prednost nad svim drugim ucesnicima u recnom saobracaju ...

E sad realnost je drugo ... ne zalazim na plovni put kada vidim brod da mi ide u susret jer znam koji mu je problem da me zaobidje ako uopste i moze ....

CIVIJA:
Bas bi voleo da kapetan napise koju.
Pazi ne tvrdim ni ja da je on pogresio ni da je prirucnik po kome smo polagali tacan, uskladjen sa zakonima...
Jednostavno ovako nesto prvi put vidim i ne mi se svidja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju