Nautika opšta... > EKOLOGIJA
Ekologija i politika
Kapetan:
--- Citat: ladjaVlajko 30, 08, 2012, 23:03:22 posle podne ---tehnički, ovo se zove "spinovanje"
sajkaca
--- Kraj citata ---
sto jes jes thumbup
@medvedic slazem se da smo sami sebi najveci neprijatelji, svaka cast seljacima koji posteno rade svoju zemlju al ima i ovih drugih ... ta karenca kako je zoves je neki vremenski period kada se ne sme konzumirati to voce ako sam dobro shvatio ?
jeste da problem ludih krava nije direktno vezan sa GMO hranom vec sa kanibalizmom , ali eto dokle ide zelja za zaradom...
HOGAR:
Medvedic,dakle,da te cuja kuma geneticar sta pricas,mislim da bi je bilo sramota 6589.A i oko tvog poljoprivrednog fakulteta,ako si tamo naucio da je isto, ukrstanje sorti i genetska modifikacija invazivnom metodom,onda taj faks treba zatvoriti,u najmanju ruku,aman.Pazi,tvoje reci ''vakcine pojacavaju gene za imunologiju'',budi bog sa nama.Moja zena je,slucajno,primarijus internista endokrinolog sci. nacelnik sluzbe.Zgranuta nacisto ,sta jedan agronom prica,i to na javnom forumu.aman covece.Pa ti si bolji i neprocenjiviji saradnik monsanta,[bez ljutnje ovo je figurativno] od onih koji primaju pare,za,ponavljam,unistavanje naroda i bacanje u jaram,dok traje ovaj kamen u suncevom sistemu.Sa druge strane,potpuno si u pravu za nestrucno ponasanje vecine seljaka,sto se tice prskanja polj.kultura,davanja antibiotika stoci otprilike,i dr.Takvi,zbog iskljucivo profita,su idealni za manipulaciju od strane monsanta,bojim se.Prvi bi prihvatili.Za sada,ti isti seljaci,nas truju i to akutno,a GMO na duze staze,i potomstva,a kad narod ,uopste,ukapira,bice kasno.Bice covecanstvo zombija,koji zavise od GMO kompanija i farmako mafije,za koju sam rece,i potpuno si u pravu.Duzi zivotni vek,kako rece Dule,kome je to dosta,kolko vidim.Po koju cenu,ajde,koliko razlicitih farmako preparata,pije covek od svojih 60 i vise godina,i ne sme da prekine.O cemu pricamo,bre.A kako oni,na planinama,recimo,ili uz neku relativno cistu vodu,davnih godina,zivese po sto godina,a i dan danas,i to bez lekova i virsli,salama,obogacenog hleba,ajte molim vas.Znaci,oni truju,a ovi drugi lece,milina jedna,i da,oni zele da pozivite,jer cete vise potrositi para,sto na hranu,sto na lekove.Ajd zdravo,odoh na camac da nesto radim.
medvedicibgd:
E Hogare bas mi je drago da je neko primetio neke stvari ali kako vidim to sii ti i niko vise sto potvrdjuje da smo jedna neuka a upucena nacija,sto znaci da sve vise kapiram da kod nas su svi strucnjaci u SVIM oblastima tako da neke ozbiljnijih razmena misljenja i ne postoji.Ovo su vrlo ozbiljne stvari oko kojih bez argumenata i to naucnih vrlo je tesko ozbiljno polemisati ovako ja kao drug Drecun(novinar)mogu slobodno da pricam i objasnjavam naciji za i protiv.
Sustina ovih postova trebalo bi da budu vezani za ono sto sam vec napomenuo a to je svest ljudi a ujedno i obrazovanje koji se bave poljoprivredom pa zatim veca kontrola preradjivacke industrije i na kraju i farmakologije .Ne trba zaboraviti da farmacetske kuce ne prave preparate za ljude vec i za zivotinje i biljke .
Izvinjavam se sto sam te izritirao mojim postovima ali sam cekao da vidim hoice li neko reagovati i tako dati odgovarajuce naucne argumente a ne novinarske.
Ljudi jos jednom ponavljam nije geneticki inzenjering bauk ako se ne zloupotrebi kao u ostalom i svaki vid zloupotreba.Ne ubija nas neko tamo sa strane vec mi sami zbog nebrige pocev od mikro prostora pa nadalje!
Kapetan:
pitali Srbina da li zna da svira trubu, a on kaze
-Mozda znam , nikad nisam probao
E braco moja... Srbija je zemlja sa porastom skoro svih oboljenja ko ne veruje neka pogleda zvanican dokument min Zdravlja
http://www.minzdravlja.info/downloads/Zakoni/Ostalo/Zdravlje%20stanovnika%20Srbije%20-%20Batut.pdf
A nisu sva oboloenja od Slobe i Borisa (Dule iako smo imali dva diktatora nismo bili gladni)
sve se mi pravimo pametni kako je ovo lose a ono dobro , a onda odemo u prodavnicu i kupimo il najeftinije il najlepse na oko... ko je ikada od vas pogledao sastav bilo kog proizvoda? ja sam u zadnjih par meseci debelo obratio paznju na ono sto unosim u organizam , ne mogu da kazem da se osecam bolje ili losije, ali eto resio sam da izbacim iz porodicnog jelovnika sve sto je hemija...
sto se tice tvrdnje da bez GMO hrane pocinje glad to je velika laz... GMO hrana nije postojala do pre 10 15 godina pa nismo bili gladni a broj gradjana je zbog bele kuge opao, logika radi na strani organske hrane ... niko nikad me nece ubediti da je GMO bolja hrana od one koju je moj deda sadio...
Kapetan:
--- Citat: Dule 31, 08, 2012, 12:05:05 posle podne ---I, hvala Bogu, nista mi ne fali. NIti sam se ugojio, niti sam oboleo a jedem hranu koju prodaju supermarketi. Nemam dedu na selu koji mi donosi "zdravu" hranu i voće.
--- Kraj citata ---
dule koliko te ja znam a znam te par godina , ja tebe skoro nikad nisam video da sedis , ti si stalno u pokretu ... tvoj posao nije da sedis za stolom i kuckas vec jurcas tamo vamo ... e vidis to jurcanje i generalna umerenost u hrani i picu (ne pijes alkohol) kod tebe su odredili tvoju liniju (pored genetske predispozicije)
danas mi je Damjanu prvi dan skole, ono priredba uciteljica i slicno... udjemo u ocionicu deca i roditelji i gledam devojcice da vidim za koju da zezam sina ...tuga bozija ne videh ni jednu da nije makar 30% iznad normalne tezine... ode generacija u tri lepe... toliko o kvalitetu hrane (ok ima tu i do roditeja)
--- Citat: Dule 31, 08, 2012, 12:05:05 posle podne ---Spas od medikamenate je umerenost. sajkaca
Spas od histericnog straha od naprednog drustva je citanje, ucenje, realno sagledavanje stvari i rad koji opusta a ne onaj koji nosi stresove. sajkaca
--- Kraj citata ---
slazem se za umerenost , ali Srbin kada ode kod doktora prvo dobije antibiotike pa onda kaze sta mu je (karikiram) ... cela familija mi nosi bele mantile i ono sto znam jeste da se prave sve jaci antibiotici jer bakterije postaju resistentne sve brze... dokle to moze?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju