Bio sam juče u Galija Nautici kod gospodina Ratka. Bio sam slobodan da kažem da mi je Dule preporučio da odem do njega i moram da kažem da je Ratko bio više nego predusretljiv i da je imao vremena i strpljenja za priču sa mnom. Da li zbog Duleta, da li zato što je čovek po prirodi takav, tek stvarno smo se ispričali.
U vezi sa tim kako da rešim pitanje startovanja, Ratko mi je dao vrlo zanimljivu ponudu - kod njih u servisu mogu da mi postave dva tastera, za startovanje i za gašenje, na samom motoru. Operacija traje oko 2-3 sata i košta nešto više od 20 evra. To je ubedljivo najjevtinija varijanta od svih koje sam do sada razmatrao.
Ipak, kada sam juče vozio čamac i kada mi se motor na malom gasu ugasio, kada je bilo potrebno brzo ga ponovo pokrenuti, shvatio sam da je ipak bolje imate tastere za startovanje/gašenje negde u blizini kormila, jer nije uvek praktično napuštati kormilo i provlačiti se izmedju putnika u kokpitu da bi se stiglo do motora samo zato da bi pritisnuo taster za startovanje ili da bi ugasio motor.
Razgovaraću sa Ratkom sledeće subote da ipak izvučemo te prekidače na komandnu konzolu.