E ljudi stigao mi je gumenjak o kom smo toliko puta pricali

i moram vam reci da sam se razocarao. Nisam ga dugo video i zapao je u ozbiljne godine a samim tim i u zdravstvene probleme.
Evo sta se desava guma je na nekim mestima pocela da se povrsinski ljusti onako tanani jedan sloj mozda milimetar,a na jednom mestu ima jedna tackica 3-4 mm precnika gde je doslo do platna koje je kompaktno ali se vidi. Kalo da saniram ovo ljuscenje gume i da li da ga namazem necim i cim cuo sam neki glicerin,a na tu tackicu da stavim jednu flekicu da sprecim da voda dejstvuje na platno da ne truli?
E da i imam jednu rupicu na dnu koja je mala i moze da se zakrpi e sad da li da je krpim jednom flekicom i od kog materijala da bude flekica i kojim lepkom ili da vidim ovi sto popravljaju gumenjake da mi preko mog dna prelepe jos jedno ako je izvodljivo a i pitanje da li se isplati ?
Naj bitnije mi je da mi kazete cime da ga premazem da malo nahranim gumu?
E sad da li je taj camac bezbedan sobzirom da se guma polako ljusti da ne popuste spojevi ma da su svi uredu na nekim trakama na spojevima se vidi malo platno ali se ni jedan ne odlepljuje? Napumpao sam ga danas i to dobro kompresorom i tvrd je ko kamen znaci prpumpao sam ga i nigde nije popustio.Inace ovako je svuda extra samo na ta 3-4 mestasca sto se povrsinski ljusti guma.
Sta mislite koliko je to bezbedno?
Pozdrav