E, ovako treba... > Plovila

Gumeni camac!POMOC?

<< < (5/16) > >>

Marko ARGER YACHT:
Pa talk guras u komore jel tako?

A sta mislis jel bolje glicerin ili laneno ulje?

Jel imas neki savet oko krpljenja i neki lepak koji je dobar?

Outboard Master:

--- Citat: Marko SKM  17, 06, 2009, 18:25:59 posle podne ---Pa talk guras u komore jel tako?

A sta mislis jel bolje glicerin ili laneno ulje?

Jel imas neki savet oko krpljenja i neki lepak koji je dobar?

--- Kraj citata ---

talkum samo sprecava da se koza gumenjaka neprilepe jedna uz drugu ,Samo SPOLJASNA upotreba. kako dodje na ideju da guras u tubu to????

neznam meni je bolji glicerin, pa ti probaj jedno i drugo pa odluci.

krpljenje: jasam moj prvi camac krpio 20 puta, e sad neznam dali imas te stavri da kupis u srbiji sto bi ti ja sad nabrojao. npr. TIP TOP SC 4000 cement ili imam odlicam neopren/ hypalon lepak italianski, ali najbolji je onaj tip top SC 4000 ili i onaj 2000 , 2 komponente lepak. super elastican i dugotrajan, samo sto je otrov skup.

evo i link da vidis to: http://www.schlauchbootreparatur.de/onlineshop/product_info.php?info=p316_Werkstatt-Hypalon-Kleber-250ml--2-Teilig-.html

http://www.schlauchbootreparatur.de/onlineshop/product_info.php?info=p318_Werkstatt-PVC--Kleber-250ml--2-Teilig-.html

Marko ARGER YACHT:
Pa odakle si ti?
Pa za talk sam cuo jos ranije da strave malo u komoru i napumpaju bas zbog lepljenja da se ne bi komore prilikom slaganja camca zalepile jedna za drugu!

A kad si ga toliko puta krpio kazi onda si ga sigurno i toliko puta busio.

Kazi mi koliko ga je lako probusiti,tj. sta je opasno po gumenjake taxnije sta moze da prouzrokuje busenje,cepanji,secenje,...?

Outboard Master:

--- Citat: Marko SKM  17, 06, 2009, 18:35:46 posle podne ---Pa odakle si ti?
Pa za talk sam cuo jos ranije da strave malo u komoru i napumpaju bas zbog lepljenja da se ne bi komore prilikom slaganja camca zalepile jedna za drugu!

A kad si ga toliko puta krpio kazi onda si ga sigurno i toliko puta busio.

Kazi mi koliko ga je lako probusiti,tj. sta je opasno po gumenjake taxnije sta moze da prouzrokuje busenje,cepanji,secenje,...?

--- Kraj citata ---

ja sam iz nemacke. za to da stavljas u komoru talk , to nisam nikad radio zato sto hypalon tuba sa unutrasnje strane ima mnogo grubu strukturu i nema logike stavljati talk ali tako je barem bilo kod mog starog metzelera (35 god) .
nisam ga busio nego se busio zato sto je bio star kao biblija i pucao na dnu i spojevi se otvarali. ali taj sc 4000 je ludilo lepak ako ga nadjes bices zadovoljan 100 %.  probusiti hipalonski camac nije lako , dosta izdrzljiv material,mislim ako je tvoj od tog materijala kao sto ja verujem da jeste.

Marko ARGER YACHT:
Hvala na savetu, videcu mozda i okrenem ove ljude sto rade gumenjake pa da mi ako moze udare jos jedno dno preko mog!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju