E, ovako treba... > Plovila
Gumeni camac!POMOC?
zorter:
--- Citat: Marko SKM 16, 06, 2009, 23:46:25 posle podne ---......
A to za gumu jel to neko probao? Jel to ono sto sluzi kao za krpljenje guma onaj sprej sa onom cevcicom sto se usprica kroz ventil?
......
Zorter u kakvom je stanju bio tvoj camac kad si ga mazao tim uljem i ko ti je dao taj savet? Kako posle zbog nedaj boze krpljenja da li ce uhvatit lepak posle zbog masnoce?
....
Pozdrav i fala na savetima :friends:
--- Kraj citata ---
Da, taj sprej sa cevcicom je dobar za sitne porozne rupe. Ja ga nisam koristio (jer nisam imao gumeni camac, ali od iduce nedelje cu imati), ali jeste moj kolega s posla. Odradilo je posao, samo mora malo da se "preduva" da bi ta masa dosla do rupica a ne da se "valja" po komori. Mislim da moze i ova tecna guma, sto neko rece, da obavi isti posao.
A laneno ulje je pomenuo deda i mislim da je to ono sto ti trazis, t.j. da vrati gumi sjaj i elasticnost. Ako treba da se krpi, lako ce se masnoca obrisati da primi lepak.
Pozzzz :good: :good:
Marko ARGER YACHT:
Hvala na savetima. Onda ipak ostaje na lanenom ulju,a ja bio ubedjen da je glicerin bolji tj. da se koristi da omeksa gumu. Nista ja cu prvo da ga pokrpim pa cu onda da ga premazem uljem, a posle toga necu da ga busim da ga nebi krpio :lol:.
Danas sam isao da ga pogledam i sve je ok i dalje je tvrd kao kamen . Da ima neka rupica sigurno bi popustio malo. I bogami lepo izgledaceo se sjaji osim na ta dva tri mestasca.
Hvala na savetima ako se neko seti necega dobro ce mi dociii.
:drinks:
Marko ARGER YACHT:
E da zaboravi koliko si ga puta premazao i na koji nacin kakav je postupak?
Outboard Master:
ja mazem moj gumenjak cesto sa GLICERINOM , i super se pokazalo. ima u svakoj apoteci i nekosta puno.
u medjuvremenu ga prasim i sa TALKUM-om , odlicno kad se camac spakiva npr. ili opstaje spakovan preko zime.
Marko ARGER YACHT:
Stvarno sam odlepio.
Niko mi ne rece nesto za taj lepak sto se spominjao na forumu,ili neki drugi koji je za lepljenje camaca, i od ceka da stavljam flekice tj zakrpe jel ima negde da se kupi taj materijal od kog je camac ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju