E, ovako treba... > Brodski motori
Kopča Ada Potisije
Mezija:
Nevidi se na prvoj fotki sam spoj poluga i kopce.
Mozda ima hidraulicni ventil koji omogucava ta dva moda.
Takvi ventili obicno imaju sipkicu koja odredjue smer napred,ler,nazad.
Ako je takav sistem u pitanju mozda bi mogla da se zameni ta sipkica ili da se dosteluje.
To su moja nagadjanja al mora da ima neki majstor koji to zna.
Ako ti je remorker u Zemunu potrazi Bobana Marinera
broker975fx:
--- Citat: Dule 25, 06, 2012, 22:55:32 posle podne ---Kopca je hidraulicna i sto posto je u pitanju samo stelovanje.
Postoji tu jos nesto kod njih... ako ulje nije odgovarajuce hoce i ono da pravi problem.
--- Kraj citata ---
Kopča je po svemu sudeći ipak teretna mehanička e sad kako uspeva da ukopča toliku silu bez ikakvog otpora i kako funkcionišu dva moda u kojoj radi nemam predstavu ali me baš zanima, srećom sutra bi trebalo da mi dođe Zeka pa se nadam da ću dobiti odgovore na pitanje. Inače po njegovim rečima je za nju normalno da u leru pomalo vrti osovinu a to je posebno izraženo kada je motor hladan. U pitanju je kopča tipa f5 odnos 2/1
Mezija:
Ok da je kopca mehanicka al predpostavljam da je birac hidraulicni.
I mene zanima k5 k5
Mezija:
--- Citat: broker975fx 04, 07, 2012, 21:48:58 posle podne ---
--- Citat: Dule 25, 06, 2012, 22:55:32 posle podne ---Kopca je hidraulicna i sto posto je u pitanju samo stelovanje.
Postoji tu jos nesto kod njih... ako ulje nije odgovarajuce hoce i ono da pravi problem.
--- Kraj citata ---
. Inače po njegovim rečima je za nju normalno da u leru pomalo vrti osovinu a to je posebno izraženo kada je motor hladan. U pitanju je kopča tipa f5 odnos 2/1
--- Kraj citata ---
Mozda ima previse ulja ,ili je pregusto (HD 90)
Ja u menjec uvek sipam HD68 ,a jos bolje je ATF za servo volane
broker975fx:
Naravno Zeka mi danas nije došao :)
Inače kod mene u reduktor ide SAE 90 a u kopču ne znam više napamet ali nije 90
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju