Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Lazine pripreme za regatu

<< < (12/17) > >>

LSI:
A što se tiče regate, evo da vam podnesem kratak izveštaj o tome šta se dogodilo jutros u Novom Sadu i kako je to izgledalo.

Nisam izdržao i jutros sam sa suprugom skoknuo do Novog Sada. Na fotografijama koje slede videćete deo atmosfere.
Ispred prevodnice na ulazu u kanal okupilo se oko 90 plovnnih objekata. Bilo je tu svega - od običnih čunova, do katamarana, od motornjaka dužine oko pet metara do pravih ladja. Oko 40 plovila je došlo iz beogradskog akvatorijuma. Medju njima jutros sam pozdravio Barbanešu i njegovu suprugu, a bio je tu i Sale M sa boljom polovinom. Sa njima je bio i Žića - Terca, koji je kao  ja došao autom - da ga želja mine.

Za nešto više od dva sata svi učesnici su prošli kroz prevodnicu, a mi koji smo morali, teška srca smo se vratili svojim kućama.
Evo slika:

Mezija:
Postovanje Lazo,

Zavrsicete vi zapocet posao samo neki ljudi na tezi nacin ispunjavaju svoje snove.
Zanima me otkud voda koja curi ispod cepa za drenazu.

LSI:
Veljko, voda koja se vidi da kaplje sa kobilice je voda koja se sliva niz korito  izlazeći iz cevi koje su delovi držača motora.

I ja sam proveravao te spojeve po ivicama korita, medjutim, kada bih blokirao kretanje vode koja navire iz cevi, nije bilo tečenja na tim najnižim delovima korita. Nesumnjivo je utvrdjeno da voda ističe pored zavrtanja i kroz cevi se sliva niz krmenu ploču prateći konstrukciju korita i dna.

Mezija:
 ok

Ako budete skidali ceo nosac pokusajte i te kutije da zadihtujete i izmedju nosaca i krmenog dela postavite neku gumu,
da nebude metal na metal .
Sve najbolje i vidimo se uskoro na vodi.

stvlada:
Mozda bi trebalo da proverite spoj nadogradjenog sa osnovnim delom korita,da nije prilikom zavarivanja izgorela diht masa koja se nalazi u sendvicu izmedju oplate i tabana camca.Malo mi je cudno da voda ulazi iznad vodene linije mislim na te srafove koje Vi pominjete i to jos u toj meri da za noc napuni camac koji je na sidru ???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju