Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Lazine pripreme za regatu
SALE NB:
Svaka prerada i promena na koritu donosi neke uglavnom nepredvidljive rezultate.( osim ako nije rađena po projektu stručnjaka)
Rekao bih da sve u svemu to i nije tako loše ispalo. Čamac je puno stabilniji nego što sam ja očekivao.
Brzina?! Čamac je dosta teži nego ranije, a postigao je čitavih 21km/h uzvodno. Rekao bih da mu nedostaje svega 1 ili 2Km/h da bi potpuno prešao u gliserski režim. Verujem da će Laza izglisirati kada bude sam u čamcu, pogotovo u plovidbi nizvodno, a problem će trajno rešiti kada se motor opremi drugom , sporijom elisom.
Po jakom Dunavu, uzvodno, postići skoro 13km/h, tu bi i ja sa Evinrudeom morao da idem na više od 3000 obrtaja. Da su išli sporije, uštedeli bi gorivo, ali to juče nije bio cilj priče. Teško da će Laza ploviti u tom režimu na duge staze, ali sigurno će ići brže od 8km/h uzvodno, to je već sad jasno.
poljo:
Cestitam na porinucu
SALE NB:
Loša vest:
Iz marine Slankamen je stiglo obaveštenje da Lazin čamac ozbiljno prima vodu, tako da će Laza još danas morati da izvadi čamac na suvo i ustanovi gde se nalazi oštećenje. sha
U svakom slučaju, ovo nažalost potvrđuje da je Laza doneo ispravnu odluku što se regate tiče. no125
zoki novus:
Neka pogleda taj nadogradjeni deo
Po onim slikama lako se moze desiti da se tu prelomio...
A tu zvaka nece da pomogne!
HOGAR:
Mora da se menja naziv teme,pa makar u ''rekonstrukcija i paceta i labuda'',na zalost.Bojim se da ce Laza da popizdi,nacisto taz sB0 4587,a mnogo dobar covek thumbup.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju