Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Lazine pripreme za regatu
broker975fx:
E jbg,
kakva muka ajd valjda će ga popraviti - drž se Lazo
SALE NB:
Čamac je izvađen, a prema prvoj proceni, korito je celo i neoštećeno. Problem su, po svoj prilici, loše zadihtovani šrafovi kojima je pričvršćen nosač motora za krmeno zrcalo.
deda:
Kada oce da zeza ovek nadje nacin !!
LSI:
Evo da se i ja oglasim - upravo sam stigao kući iz Slankamena.
Čamac je na prikolici u dvorištu marine. (Ne može moje pače bez bašte!)
Od Saleta ste već čuli šta se dogodilo.
Dok sam se vraćao s puta, na ulasku u Beograd u visini Čukarice dobio sam poruku da se čamac nagnuo i da će potonuti ako brzo nešto ne preduzmem. Bilo mi je potrebno sat i po vremena da stignem do marine ali kada sam stigao ljudi u marini su potapajućom pumpom izbacili gotovo svu vodu iz čamca. Vode je bilo nekoliko stotina litara (to je ušlo od sinoć kada je čamac privezan).
Dok se voda cedila sa čamca zapazio sam tanak mlaz koji je curio nekoliko minuta iz metalne cevi koja je deo konstrukcije nosača motora. Izgleda zaista kao da je voda procurila pored zavrtanja kojima je nosač pričvršćen uz krmenu tablu.
Ako je to zaista to - onda to nije veliki problem.
Obzirom da je već bilo kasno, odlučio sam da ujutro odem do marine i da proverim da li je to problem ili je voda ipak ulazila na nekom drugom mestu. Medjutim, ja nisam video da je na bilo kom drugom mestu voda curila iz čamca, a bilo je više litara u komori i tu vodu sam ispustio kako bi se čamac osušio do sutra.
Sutra ću da zatvorim sve čepove i da u komoru ulijem dvadesetak litara vode da vidim da li će ponovo da curi pored zavrtanja ili na nekom drugom mestu. Tek iza toga odlučiću kako da saniram problem.
Eto meni zabave za vikend.
A što se tiče regate - teško da mogu da vam objasnim koliko snage je bilo potrebno sinoć pa doneti odluku da se na regatu ne krene.
Toliko dugo sam priželjkivao trenutak da čamac bude u vodi da zaplovimo...
Ipak, razum je govorio da to ne bi bilo pamento i doneo samm još jednu tešku odluku u svom životu. Nisam želeo da krenem sa očiglednim problemom i da od samog početka predstavljam problem i organizatoru i koelgama nautičarima, a da i ne govorim o sekiraciji od koje ipak ne bismo ni žena ni ja mogli da pobegnemo.
Mislim da nisam pogrešio i nadam se da će biti neka druga prilika.
U medjuvremenu, čamac će biti dovršen do kraja, a i ja ću da steknem malo više potrebnog iskustva pa će možda i uživanje biti veće.
Zole:
Lazo,naravno da niste pogrešili u vezi regate,samo napred i polako
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju