Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Lazine pripreme za regatu
zoki novus:
--- Citat: Kapetan 22, 06, 2012, 09:11:35 pre podne ---
--- Citat: LSI 22, 06, 2012, 08:47:26 pre podne ---A što se tiče regate - sinoć sam odlučio da odustanem i o tome sam izvestio organizatora.
--- Kraj citata ---
prvo mi bilo smesno, pa sam bio besan , a sad sam tuzan ...
--- Kraj citata ---
I ti imas te simptome samo tebi se mesto vode pojavljuju kumovi,tate, mame, zene,boginje.....
I sta ako je covek odustao bilo bi cudo da nije.
Trenirao dva sata a oce na olimpijadu?
Nebiva!
Stevan:
--- Citat ---Ispravna odluka
Mora prvo da ovlada nekim vestinama i upoznati camac.
--- Kraj citata ---
Možda je bilo teško donet takvu odluku posle tolike želje da se sve što pre privede kraju ali je sigurno bolje ovako nego grlom u jagode a regata i druženja će biti i u buduće. thumbup
broker975fx:
Dobra odluka, niti si ti niti je čamac još spreman, sada te čeka lečenje dečijih bolesti koje se uvek pojave i smaraju. Mislim da ti je prvi prioritet da ustanoviš gde i zašto voda ulazi i to saniraš - to što je malo vode i što se može ručno izbacivati nije rešenje. U svakakom slučaju čestitke za porinuće i da te podsetim da sam ja kada sam radio rekonstrukciju na Lotlorijenu po prvom porinuću morao da ponovo podižem brod i krpim još jednu rupicu. Cena je takva kakva je i to uvek boli srećom ja ne vodim evidenciju za remorker jer sam shvatio da neću da se nerviram mada su mi stavari podosta jasne kad pogledam novčanik flasica
zorter:
Lazo, ma koliko bila bolna odluka da odustaneš od regate, poznavajući tebe, mislim da je odluka ispravna. Nikad ništa nisi prepuštao slučaju niti se previše oslanjao na tudju pomoć.
SVE ČESTITKE NA PORINUĆE 114 kgk clap
Ova regata ti je ipak, na neki način, u tvom životu veoma važna. Ako ništa drugo, bar te je naterala da požuriš sa prepravkama i pre početka regate porineš čamac.
E, sad. Neki su se kladili ko će pre porinuti čamac u vodu, Ti ili ja. Evo razloga da se pohvale oni koji su tipovali na tebe.
Ja sam se nadao da ću završiti do 15. juna ali evo odužilo se. Ipak će tokom jula biti spreman za plovidbu, tako da ne kasnim mnogo. Ostale su sitnice oko komandi i farbanje, al ajd da ne off-ujem ovu temu. O tome ćemo kad porinem čamac i otvorim tu novu temu.
mossi:
--- Citat ---Pri punom gasu, po Dunavu koji znate kakav je u ovom trenutku, uspeli smo da dostignemo brzinu od 19,7-21 km/h vozeći protiv struje.
Sa malo više od pola gasa, vozili smo konstantnom brzinom od 12,5-12,7 km/h.
--- Kraj citata ---
Lepo sam ja rekao... težak i narušene SVAKE dinamike.
A ni za potrošmju nisam pogrešio .. čak sam bio preblag.
Na malo više od pola gasa se vozi KAD IZGLISIRAŠ i ako možeš da ostaneš u gliserskom režimu.
Ako ne glisiraš voziš na 1500 obrtaja. TAČKA. - EKONO MOD!
Tih 1500-1800 obrtaja će ti dati brzinu od 6-8km/h uzvodno.
Ako nko nešto meri i premerava onda sam to ja.. hahaha stri m4
Voda u čamcu.. hm imao sam je i ja na jednom čir varu kojji je bio 3cm iznad vodene linije kad je čamac neopterećen.
Kad sam ga pretovario počelo da suzi.. stvar rešena .. silikonom.. pre 4 godine .. i tako stoji. kgk
Tvoje curenje je ozbiljnije i moraš ga pronaći!
Žao mi je što si odustao od regate, ali mislim da si pogrešio.
Za vreme regate bi bio u društvu 100 STOTINU kapetana, jel može bolje?! Teško.
Ovako to istaje ekipa iz Banovaca .. stri stri stri
Lazo lepo je videti čamac kako plovi! thumbup
Miran Dunav i što više kilometara ti želim!
hi 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju