Autor Tema: Pranje plastičnih tankova za vodu  (Pročitano 16621 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
Odg: Pranje plastičnih tankova za vodu
« Odgovor #15 poslato: 03, 07, 2012, 20:50:42 posle podne »
Interesantno , ako ste primjetili , kad god stedimo izadje nas barem duplo skuplje na kraju .
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže Stevan

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Beograd
    • berzabiljaka
« Odgovor #16 poslato: 05, 07, 2012, 23:12:35 posle podne »
Citat
Interesantno , ako ste primjetili , kad god stedimo izadje nas barem duplo skuplje na kraju .

To je pod obavezno,ali se uvek nadamo da ovog puta neće biti tako.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #18 poslato: 09, 08, 2012, 20:46:01 posle podne »
ako ce neko da narucuje nesto sa SVB-a ja se spremam ovih dana pa da ne placamo duplu postarinu

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #19 poslato: 09, 08, 2012, 21:18:39 posle podne »
izgleda da nam forum cita SVB :) malopre mi stize mail od njih u vezi ciste vode na brodu :

Hello Nikola Sijan!
Summer, sun, vacation time - the water calls! Is your travel bag prepared? And your boat ready for take-off? Then you can almost start!
Do you take the drinking water on board from the tap? Then please check the water carefully! Drinking water should be clear and fresh. There shall be no turbidity, no unpleasent smell or even a strange aftertaste. Otherwise there is a high chance that you will spend your holidays under deck inside the smallest room: the on-board toilet.
Drinking water on board
The water on board is stored in tanks. It flows through pipes, hoses and pumps. Thereby quite a lot can happen: algea, bacteria and germs arise quickly in the summer heat.
First, it is important to get clean and fresh water. Do you take the water from a hose that has been lying all day in the sun on the dock? Then firstly use the water to spray your boat and only then fill the tanks.
This will keep your drinking water clean and fresh!
An important requirement to get fresh drinking water is the cleanliness of the entire water supply system on board. For this reason there are effective basic cleaning agents and agents for durable protection, such as CLEAN A TANK, PURA TANK und AQUA CLEAN of Yachticon
We wish you a refreshing holiday on board!
Your SVB team

Especially effective: CLEAN A TANK
CLEAN A TANK of Yachticon is an effective agent to clean the tanks on board. It removes calcium deposits and helps to prevent glogged pipes.

Fresh water thanks to pre-filters!
If you use an additional drinking water pre-filter, solved contaminations will be filtered before they can get into the tank.

Even mor freshness!
Use following PURA TANK for disinfection and AQUA CLEAN for durable freshness!
...then disinfect and clean...

Safe and effective
The cleaning and disinfecting agent PURA TANK cleans the drinking water system safely and thoroughly, active with oxygen. It kills bacteria and algea. PURA TANK is tasteless and odorless. 

Always fresh drinking water
Tip: Clean the drinking water system twice a year with PURA TANK. In addition conserve the water regularly with AQUA CLEAN. The result: you will have fresh drinking water on board at all times!
...and finally: durable freshness!

Durable freshness!
AQUA CLEAN is ideal to germinate drinking water on board and to get durable freshness. After only 2 hours already contaminated drinking water is free of bacteria and germs. AQUA CLEAN conserves the water, it remains free of germs up to 6 month.

Tasty like fresh spring water
With AQUA CLEAN drinking water will remain fresh and delicious. AQUA CLEAN itself is tasteless and odorless.

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #20 poslato: 09, 08, 2012, 21:24:34 posle podne »
Ne čitaju oni tekstove nanašem forumu nego su isti tekst poslali svima nama koji smo u poslednje vreme kupili nešto od njih.
Mene je samo mrzelo da prevodim čitav tekst ali sam zato dao linkove za slučaj da nekog zanimaju sredstva za pranje i dezinfekciju sistema za vodu.

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #21 poslato: 09, 08, 2012, 21:30:36 posle podne »
Dakle mi koji neznamo da čitamo engleski,i dalje ćemo sčetkom i krpom.
Kad već čitaju nek i pišu srpski umnik 55555

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #22 poslato: 09, 08, 2012, 21:51:36 posle podne »

Dobro, de. Ne budite odmah na kraj srca. Evo u najkraćem šta piše na onim linkovima koje sam dao:

1.  Yachticon - PURA TANK   Average rating: 5/5

PURA TANK is ideal for cleaning and disinfection of water tanks. It kills bacteria and algae. The content of 500 ml is enough for tank sizes of about 200 liters. Time of residence: at least 10 hours.

PURA TANK je idealan za čišćenje i dezinfekciju tankova za vodu. Ubija bakterije i alge. Sadržaj pakovanja od 500 ml dovoljan je za tank do 200 litara. Potrebno vreme zadržavanja: najmanje 10 sati.

2.  Yachticon - AQUA CLEAN without Chlorine   Average rating: 5/5

AQUA CLEAN is suitable for disinfection and  freshness of drinking and portable water. Contact time: 2 hours. After two hours the water is free of bacteria and germs. It conserves drinking and potable water for up to six months. Free of chlorine or chemicals, neutral in odour and taste. AQUA CLEAN is available in liquid form, as tablets and in powder form. Not suitable for aluminum tanks.

AQUA CLEAN je pogodan za dezinfekciju i osvežavanje vode za piće. Vreme potrebno za delovanje: 2 sata. Nakon dva sata u vodi više nema bakterija i mikroba. Štiti pijaću vodu do šest meseci. Ne sadrži hlor ili druge hemikalije, neutralnog je ukusa i bez boje. AQUA CLEAN je raspoloživ u obliku tečnosti, tableta i praha. Nije pogodan za održavanje vode u tankovima od aluinijuma.

Za ono što je Kapetan dao - neka sam i prevede.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #23 poslato: 09, 08, 2012, 21:54:35 posle podne »
@LSI naravno , samo sam se salio :)

Iko ta tri sredstva na slikama jedan za drugim i to je to ...

CLEAN A TANK pere i uklanja kamenac iz rezervoara i cevi
PURA TANK vrsi dezinfekciju , sa koncentrovanim kiseonikom ubija bakterije i alge
AQUA CLEAN za dva sata pobija sve bakterije i voda ostaje takva 6 meseci cista i sveza za pice..

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #24 poslato: 09, 08, 2012, 23:07:35 posle podne »
a koliko to kosta?

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #25 poslato: 09, 08, 2012, 23:41:21 posle podne »
klikci na linkove i videces... ono sto sam dok sam kacio slike video svaka bocica je oko 10 evrica... e sad za koliko vode nemam pojma..

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #26 poslato: 09, 08, 2012, 23:42:32 posle podne »
Predsedniče, to i oni koji ne znaju engleski mogu da vide ako podju tragom datih linkova.
Od blizu 8 do blizu 70 evra, zavisno od tipa i količine. Ali najčešće je to oko 12 evra.

Npr. AQUA CLEAN pakovanje od 100 tableta (1 tableta za 1 litar) košta 11,9 evra. Ovo važi za tip AC1.
Za tip AC5 1 tableta ide na 5 litara vode i košta 14,9 evra, što po meni nije mnogo za 500 litara vode i čovek je miran 6 meseci.

Postavlja se samo pitanje, ko to u tanku drži vodu šest meseci?

Ali u svakom slučaju, bitno je da se sistem očisti i da ostane voda čista i zdrava. Mislim da nije skupo za tako nešto.

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #27 poslato: 10, 08, 2012, 08:35:04 pre podne »
LSI ne morate da drzite vodu u tanku 6 meseci da bi se zagadila. no125
Ako ostane voda u sistemu i ugreje se krecu zlotvori da se razmnozavaju. Kad dodate novu vodu vec su tu i nastave posao tako da iako se voda menja oni su na zidovima tanka  u cevima itd...
Zato treba da se redono cisti ali treba naci nesto jeftino a pouzdano a ne da nas izadje voda skuplje od piva. flasica

Kako nasa vojska odrzava tankove?

Marke

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #28 poslato: 10, 08, 2012, 08:57:36 pre podne »
Ja koristim Aqua Clean vec nekoliko godina. Na 100 litara dosute vode ide 10 ml Aqua Clean-a i tako svaki put kada dopunjujem rezervoar. Ali vodu iz rezervoara nikada nisam koristio za pice, vec samo za higijenu i pranje sudova.
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #29 poslato: 10, 08, 2012, 09:02:38 pre podne »
LSI ne morate da drzite vodu u tanku 6 meseci da bi se zagadila. no125
Ako ostane voda u sistemu i ugreje se krecu zlotvori da se razmnozavaju. Kad dodate novu vodu vec su tu i nastave posao tako da iako se voda menja oni su na zidovima tanka  u cevima itd...
Zato treba da se redono cisti ali treba naci nesto jeftino a pouzdano a ne da nas izadje voda skuplje od piva. flasica

Kako nasa vojska odrzava tankove?

Da, vodi nije potrebno šest meseci da bi se zagadila. Baš zato, bez obzira na to koliko se voda zadržava ali uvek nešto zaostane u rezervoaru, potrebno je imati efikasno sredstvo. Mislim da bi bilo lepo kada bi nam naši forumaši, koji imaju veća plovila i na kojima provode mnogo više vremena od nas sa malim čamcima, izneli svoja iskustva i kako oni taj problem rešavaju, kao što je to upravo Espresso uradio.

Ja ću i dalje to rešavati tako što u čamac ubacim par flaša sveže vode i po neko pivo. Za ono koliko sam ja na vodi i to je mnogo.

Vojska je za te namene koristila tablete aktivnog uglja. Bilo ih je nekada i u apotekama. Sada - ne znam.