E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Pranje plastičnih tankova za vodu

<< < (6/7) > >>

Kapetan:
klikci na linkove i videces... ono sto sam dok sam kacio slike video svaka bocica je oko 10 evrica... e sad za koliko vode nemam pojma..

LSI:
Predsedniče, to i oni koji ne znaju engleski mogu da vide ako podju tragom datih linkova.
Od blizu 8 do blizu 70 evra, zavisno od tipa i količine. Ali najčešće je to oko 12 evra.

Npr. AQUA CLEAN pakovanje od 100 tableta (1 tableta za 1 litar) košta 11,9 evra. Ovo važi za tip AC1.
Za tip AC5 1 tableta ide na 5 litara vode i košta 14,9 evra, što po meni nije mnogo za 500 litara vode i čovek je miran 6 meseci.

Postavlja se samo pitanje, ko to u tanku drži vodu šest meseci?

Ali u svakom slučaju, bitno je da se sistem očisti i da ostane voda čista i zdrava. Mislim da nije skupo za tako nešto.

marke:
LSI ne morate da drzite vodu u tanku 6 meseci da bi se zagadila. no125
Ako ostane voda u sistemu i ugreje se krecu zlotvori da se razmnozavaju. Kad dodate novu vodu vec su tu i nastave posao tako da iako se voda menja oni su na zidovima tanka  u cevima itd...
Zato treba da se redono cisti ali treba naci nesto jeftino a pouzdano a ne da nas izadje voda skuplje od piva. flasica

Kako nasa vojska odrzava tankove?

espresso:
Ja koristim Aqua Clean vec nekoliko godina. Na 100 litara dosute vode ide 10 ml Aqua Clean-a i tako svaki put kada dopunjujem rezervoar. Ali vodu iz rezervoara nikada nisam koristio za pice, vec samo za higijenu i pranje sudova.

LSI:

--- Citat: marke  10, 08, 2012, 08:35:04 pre podne ---LSI ne morate da drzite vodu u tanku 6 meseci da bi se zagadila. no125
Ako ostane voda u sistemu i ugreje se krecu zlotvori da se razmnozavaju. Kad dodate novu vodu vec su tu i nastave posao tako da iako se voda menja oni su na zidovima tanka  u cevima itd...
Zato treba da se redono cisti ali treba naci nesto jeftino a pouzdano a ne da nas izadje voda skuplje od piva. flasica

Kako nasa vojska odrzava tankove?

--- Kraj citata ---

Da, vodi nije potrebno šest meseci da bi se zagadila. Baš zato, bez obzira na to koliko se voda zadržava ali uvek nešto zaostane u rezervoaru, potrebno je imati efikasno sredstvo. Mislim da bi bilo lepo kada bi nam naši forumaši, koji imaju veća plovila i na kojima provode mnogo više vremena od nas sa malim čamcima, izneli svoja iskustva i kako oni taj problem rešavaju, kao što je to upravo Espresso uradio.

Ja ću i dalje to rešavati tako što u čamac ubacim par flaša sveže vode i po neko pivo. Za ono koliko sam ja na vodi i to je mnogo.

Vojska je za te namene koristila tablete aktivnog uglja. Bilo ih je nekada i u apotekama. Sada - ne znam.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju