Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Sa camcem u grcku!! DA ili NE??

<< < (6/20) > >>

Srecko Sojic:
kapetane hvala puno

e vidis, ovo sto si napisao vrijedi brat bratu gajbu ladnog piva a ne samo jedno  114
ne radi se toliko o ustedi novca (naravno i to je bitno) nego o ustedi vremena i tumaranja na 35 stepeni. dok ja to sve saznam i istrazim prodje mi ljeto.

koliko sam razumio iz razlicitih komentara grcka je relativno jeftina sto se usluga tice i veoma pristupacna. ideja je da mjesec dana plovimo okolo ne udaljavajuci se bas mnogo od obale jer je prvence i da svakih par dana budemo 24h u nekoj marini da bi uzeli vodu gorivo i eventualno popunili struju.

brinu me malo te rampe na plazi jer sam skoro imao situaciju i to na drini gdje je zbog mekog terena u pomoc dzipu morao da dodje i obliznji traktor. nadam se da se mogu naci dobre rampe sa betoniranim ili asfaltiranim prilazom bez previse algi kako bih mogao da izvucem gargamela i brod....morace izvidnica da ide svakako

imas li iskustva sa sitonijom? gdje je najbolje zapoceti plovidbu? blize solunu gore ili se spustati dole prema porto carras ili jos nize prema porto koufo?

neptun:
Ja sm vukao na sitoniju brod i na njemu bio tri nedelje. Prosle godine. Isto je 7m. Nema nikakva papirologija. Ubacis brod u more i plovis. Okacis zastavu nasu nazad, gore grcku. Brod da ti je registrovan. Imam opremu. Kotur, pojaseve, aparat za gasenje, signalne rakete i dimnu..... Mislim da treba osiguranje za preko 20 ks
Imas u ormos panagias suvu marinu. Spuste ti brod i izvade i cuvaju prikolicu 20 dana, koju operu, za 50e sve zajedno. Imam kontakt. Tamo dosta ljudi iz srbije dovlaci plovila i super je za polazak. Voda je na pristanima jako loseg kvaliteta, al ne placa se. tehnicka voda. Jedina prava marina je porto karas, al je skupa. Ostalo su sve javni molovi i lucice koje se ne placaju.

Kapetan:

--- Citat: neptun  13, 09, 2015, 21:54:38 posle podne ---... Nema nikakva papirologija. Ubacis brod u more i plovis. Okacis zastavu nasu nazad, gore grcku. Brod da ti je registrovan. Imam opremu. Kotur, pojaseve, aparat za gasenje, signalne rakete i dimnu..... Mislim da treba osiguranje za preko 20 ks

--- Kraj citata ---

mmm nece da bude... tacno je da Grci ne prave problem ... ali papirologija postoji i ako hoce da te drndaju PRVO ce ti traziti osiguranje pa ond aostale papire , to bi trebalo da uzmes.. meni je za 12 meseci bilo oko 120 evra sve pokriveno (3 stavke)  za ladju od 12 metara ... tebi ce za mesec dana biti 10tak evra... ne vidim razloga da ga nemas...  tranzit log je besplatan cela procedura pairologije traje sat dva ako ih juris .. ili 30 minuta ako su na radnim mestima (sto je kod grka retkost) ...

odradis to i miran si ...

Srecko Sojic:
@neptun
@kapetan

koji ste vi kraljevi! hvala jos jednom na informacijama.

sto se registracije, osiguranja i dozvole tice sve uredno i iz holandije sto bi se reklo "eu compatible"
slatka voda mi i treba samo tehnicka plus koristim tablete za preciscavanje tako da nece biti problem

ovo za 50eur mi se cini jako dobro pogotovo sto je cuvano i nema zezanja sa izvlacenjem. za mesec dana se sigurno isplati. neptune jel moze kontakt?

zna li neko sta je sve potrebno od opreme?

neptun:

--- Citat: Kapetan  14, 09, 2015, 00:02:21 pre podne ---
--- Citat: neptun  13, 09, 2015, 21:54:38 posle podne ---... Nema nikakva papirologija. Ubacis brod u more i plovis. Okacis zastavu nasu nazad, gore grcku. Brod da ti je registrovan. Imam opremu. Kotur, pojaseve, aparat za gasenje, signalne rakete i dimnu..... Mislim da treba osiguranje za preko 20 ks

--- Kraj citata ---

mmm nece da bude... tacno je da Grci ne prave problem ... ali papirologija postoji i ako hoce da te drndaju PRVO ce ti traziti osiguranje pa ond aostale papire , to bi trebalo da uzmes.. meni je za 12 meseci bilo oko 120 evra sve pokriveno (3 stavke)  za ladju od 12 metara ... tebi ce za mesec dana biti 10tak evra... ne vidim razloga da ga nemas...  tranzit log je besplatan cela procedura pairologije traje sat dva ako ih juris .. ili 30 minuta ako su na radnim mestima (sto je kod grka retkost) ...

odradis to i miran si ...

--- Kraj citata ---
Nema osiguranje ispod 20 ks. Bio sam u policiji za brod od 7 m. Tj oni me zvali da doljem u policiju. Ja otisao odneo pasose posade, plovidbenu i onu dozvolubza upravljanje camcem i nista nije falilo. Rekli sve je u redu, dovidjenja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju