Nautika opšta... > Galerija - Gallery
Arsine pripreme za Djerdap
Arsa:
Uplovili smo do samog kraja dunavca kako bi bili što bliže pijaci i trgovinama u Kostolcu. Parkirali se pored stanice rečne policije gde su nas ljubazno primili i dali nam informacije koje su nama bile bitne.
E sada nije sve bilo idealno. Dok smo se sidrili, iz obližnje čarde se čula živa muzika. Ti se neće leba najesti...
Ipak prestadoše da sviraju oko 22,00 pa smo onda do jutra slušali zujanje postrojenja termocentrale koje se nalazilo na suprotnoj obali. flasica
Malo pričamo sa Zoranom, a onda spavanjac. Svi spavamo ki jaganjci. Ja se naravno prvi budim i obilazim okolinu.
Utvrdio sam da se nalazimo na teritoriji dva ribolovna područja, pronašao čardu iz koje se prošle noći čula ona ne-muzika i eto slikao i to mesto.
LSI:
Eh, Arso, tako lepe fotografije a ništa ne vrede!
Kako da ih snimim kod mene i pustim na ekran sa onim datumima i vremenom?
A tako su lepe...
Arsa:
Sreda, 20.06.2012. godine.
E pošto sam ja izvršio detaljnu inspekciju okoline našeg privezišta i ostale ranije navedene brodske poslove, sačekah da se i ove dve spavalice, (Veca i Zoran), razbude i pripreme za posetu kostolačkim trgovinama.
Tu smo prvo utvrdili da je ono što je za njih daleko, za nas blizu. Jedna ili dve autobuske stanice. Otišli smo pešice do pijace koja nije bog zna kako snabdevena ali smo kupili sve što smo planirali.
Ja kupih neke tanjire od kineskog rosvaja i kutlaču od istog tog materijala. Kad je videla šta sam kupio, moja draga je htela da mi ... 4587 ali me ostavila u životu kada je shvatila da drugog izbora nije bilo.
Za tanjire je stvar nekako i legla, ali za kutlaču sa drškom dugom preko pola metra džvanjkala mi je skoro svakog dana. Drugu nismo kupili. roll4
Ondak je naravno, sledio burek, pa pićence u kafanici pored pijace i to je to. Spomenike, muzeje, arheološka nalazišta i druge destinacije ostavismo za ... neki drugi put.
Kako sve kupljene stvari ne bi vukli do broda i jedrilice, uskočismo u taksi koji nas je koštao oko 200 dinara i tako se spasimo hodanja po vrućini koja je postajala sve neprijatnija.
Na brzinu se spremimo i krećemo dalje. Dogovor je da pičimo do Srebrnog jezera i da se tamo brčkamo.
Nije to daleko.
E to "nije daleko" trajalo je malo poduže. lol
Na izlasku iz dunavca Zoran je prijavio problem sa motorom.
Sa kostolačke strane vetar je na nas nosio ogromne količine pepela sa obale i mi odlučimo da se od te napasti sakrijemo iza ostrva Žilovo. Taj dan je postajao sve grozomorniji. Zvezda upekla kao nikada do tada a nigde hlada oko podneva smo stigli. Sve u svemu tu izgubismo nekoliko sati koliko je Zoranu trebalo da rastavljajući motor deo po deo, otkloni kvar. Veca i ja smo se zavukli pod neke vrbe a Zoran nije to mogao zbog jarbola. Kako mu je bilo, možete misliti. Ipak on je sve stojički podneo u znoju lica svog i po podne oko 17 sati konačno krenemo i bez problema stignemo do tog "tu blizu", Srebrnog jezera.
Nismo se baš brčkali pošto smo stigli pred mrak, ali smo se lepo smestili u njihovoj marini.
Sad, što se marine tiče, mi smo bili zadovoljni. Ima i drugih mišljenja.
Cena dnevnog boravka u marini je 1800 dinara što jeste mnogo. Zato je cena nedeljnog boravka 3900 dinara a ako se zadržavate mesec dana platićete 5600 dinarčića.
Mi smo uplatili nedeljnu varijantu što se kasnije pokazalo kao vrlo dobra odluka.
Zamisao je bila da nam Srebrno jezero bude neka vrsta baze a da tokom te nedelje otplovimo do donjeg Milanovca i Porečke reke. Dalje nećemo ići pošto bi se sve pretvorilo u trku, a mi smo želeli laganu vožnju, mir kupanje i uživanje u razgledanju obe obale dunava.
Arsa:
--- Citat: LSI 03, 07, 2012, 07:12:31 pre podne ---Eh, Arso, tako lepe fotografije a ništa ne vrede!
A tako su lepe...
--- Kraj citata ---
Ne znam kako da ti pomognem.
To su trenuci uhvaćeni u vremenu . Datumi nama pomažu da se setimo i ne svađamo oko toga kada i gde smo određene stvari fotografisali.
LSI:
--- Citat: Arsa 03, 07, 2012, 07:54:40 pre podne ---
--- Citat: LSI 03, 07, 2012, 07:12:31 pre podne ---Eh, Arso, tako lepe fotografije a ništa ne vrede!
A tako su lepe...
--- Kraj citata ---
Ne znam kako da ti pomognem.
To su trenuci uhvaćeni u vremenu . Datumi nama pomažu da se setimo i ne svađamo oko toga kada i gde smo određene stvari fotografisali.
--- Kraj citata ---
Meni su davno rekli da meni nema pomoći.
Ali slike su prelepe i verujem da ste zaista uživali.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju