Hajde da počnem sa pričom.
Dan 18.06.2012. godine. Ponedeljak.
Buđenje uz mamurluk od jučerašnje svadbe.
Posle raznih svadbi i još nekih peripetija kojima neću da vas davim, ali koje su nam strašno skratile vreme priprema, uspeo sam u poslednji čas da nabavim kanape, kupim pomoćni čamac, vesla, držače za vesla, da proverim plinsku instalaciju (sve OK), da instaliram sonar, natankujem gorivo i vodu u brod i svašta nešto još...
Kući je Veca pakovala naše stvari pred sam polazak. Posle smo išli u brzu nabavku potrepština za put, a žuri nam se...
Pravo ludilo. imali smo samo jedan cilj da zaplovimo tog dana, dokopamo se Malih Voda, da tu prespavamo a posle da krenemo u našu prvu pravu plovidbu .
Elem nekako ukrcasmo na brod gomilu stvari kopje smo spremili, vezasmo našeg "mališana" (čamac koji smo kupili,) i otplovismo do Malih Voda.
Vežemo se za jedno drvo i počnemo da uživamo u miru i tišini.
Tu naravno, utvrdimo da smo kod kuće zaboravili gomilu stvari kao što su tanjiri, kutlača, kesa sa garderobom i svašta nešto još. Važno da smo poneli televizor koga nismo ni jednom uključili tokom putovanja.

Onda dobijem SMS od našeg druga Zorana da je i on krenuo put Srebrnog Jezera, pa ako nam ne smeta da deo puta plovimo...
A što bi nam smetao?

Javim mu gde smo i u neko doba noći evo janeza koji se usidrio tridesetak metara od nas . Svratio on na ladno pivce i kratak dogovor pa nazad na jedrilicu.
Pošto je i Zoran u žurbi svašta zaboravio, dogovorili smo se da plovimo do Kostolačkog Dunavca, da tu prespavamo i ujutru da na pijaci kupimo deo stvari koje nismo poneli.
19.06.2012. Utorak.
Nigde nismo žurili. Ujutru smo dugo bili u hladu. Ja petljao ono što sam posle svakog jutra radio. Merio količinu goriva, proračunavao potrošnju, proveravao ulje, vodu, stanje antifriza u izmenjivaču toplote, stanje ulja u kopči, kako stoji čuvena čivija na spojnici (prohromski štift je zaslužio medalju), pratio količinu vode koja ulazi u brod kod lojanice, podmazivao lojanice ... Sve u svemu, nije mi bilo dosadno.
Povadio sam i pribor za pecanje ali nisam još imao volju da zabacim. To ovoga puta i nije bilo u prvom planu.
Posle kupanja, doručko-ručka, krenemo mi lagano...
Prođemo Smederevo...