Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Skiper kurs

<< < (13/17) > >>

roninsoll:
Mene zanima da li je yahtmaster potreban nekom ko želi profesionalno da se bavi većim brodovima ili mi je to potrebno da naučim jedrenje u plimnim vodama (što bih svakako naučio ako planiram da plovim po istim) kao i druge napredne veštine?

Što se tiče VHF kursa, predavanja jesu na srpskom, ali se insistira na engleskim izrazima koji su svakako obavezni.

Kapetan:

--- Citat: roninsoll  25, 02, 2013, 23:32:54 posle podne ---Mene zanima da li je yahtmaster potreban nekom ko želi profesionalno da se bavi većim brodovima ili mi je to potrebno da naučim jedrenje u plimnim vodama (što bih svakako naučio ako planiram da plovim po istim) kao i druge napredne veštine?

Što se tiče VHF kursa, predavanja jesu na srpskom, ali se insistira na engleskim izrazima koji su svakako obavezni.

--- Kraj citata ---

zavisi gde .. u grckoj si mogao da se svercujes i sa UMC-em ako imas znanje, mada sada je veliko pitanje.... nemoras da znas da jedris ako bi recimo vozio one velike glisere i tu je veca lova ali jako malo potraznja...

sto se plimnih voda tice i za mene je to veliko pitanje RYA trazi znanje , mada kako sam cuo ne drndaju ako polazes u mediteranu ...

Sci:
Sta podrazumevas pod vecim brodom, skiper moze da upravlja brodom do 100brt, ako ces na veci brod treba ti neke skole za kapetane... umnik 6589.
Uskoro pocinje obuka u Beogradu za zapovednika jahte do 100brt, neki kazu ne priznaje se, neki priznaje se, pa ti odluci sta se i koliko priznaje, ovo je luda drzava, tako da se ne zna ni ko pije ni ko placa... kuku

Kapetan:

--- Citat: Sci  27, 02, 2013, 06:09:04 pre podne ---Sta podrazumevas pod vecim brodom, skiper moze da upravlja brodom do 100brt, ako ces na veci brod treba ti neke skole za kapetane... umnik 6589.

--- Kraj citata ---

recimo :

pa sve iznad toga...

--- Citat: Sci  27, 02, 2013, 06:09:04 pre podne ---Uskoro pocinje obuka u Beogradu za zapovednika jahte do 100brt, neki kazu ne priznaje se, neki priznaje se, pa ti odluci sta se i koliko priznaje, ovo je luda drzava, tako da se ne zna ni ko pije ni ko placa... kuku

--- Kraj citata ---

a onda te neko jedne veceri dok talasi zapljuskuju obalu negde na mediteranu pita: A na kom brodu si imao trening? a ti kazes u mojoj sobi, a onda pita A na kom brodu si polagao ? a ti kazes "u kancelariji"... a onda onako zacudjeno pogledaju i pitaju "Trebali u toj vasoj Srbiji uopste da vidis brod da bi dobio dozvolu?" a ti mu kazes "naravno da ne"... i bruka i za tebe i za zemlju ...

zoki novus:
To ovi sto idu u Montevideo treniraju na brodu.. stri

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju