Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Skiper kurs
poljo:
Papir mi treba koji priznaju svi . Znaci Srbija -nista. ok. idemo dalje .
Zole:
onda to sa Srbijom zaboravi,kreni prvo ozbiljno da se baviš pomoračkim veštinama u nekoj od ozbiljnih škola,zatim da
ozbiljnije ploviš pa ćeš onda već negde polagati npr RYA u Grčkoj.
nauticant:
Kapetane ajde daj vise detalja oko obuke i polaganja za RYA Offshore u Grckoj. To me bas zanima. Jel ima neki sajt ili kontakt za vise inf. Ja za desetak dana inace planiram u Grcku da vucem ladju, mozda bih mogao i uzivo da se raspitam ako mi das neki kontakt
Kapetan:
pa kazem gore nas korisnik VEGA
http://www.vegasailing.com/
Deki (Vega) radi sa grcima dole da bi polagao za RYA potrebno je par stvari
-2500 milja (log book, instruktor veruje na rec)
-kurs prve pomoci (Moze nas Crveni Krst da ti da sertifikat provereno burazes mi je tamo, ako hoces mozemo zajedno da odemo)
-sertifikat za radio stanice (Deki daje obuku za ROC(m) kanadski sertifikat 90 evra , ja polagao pre par nedelja)
-180 funti za ispit
-troskovi puta i smestaja instruktora u Grckoj se dele na ukupan broj polaznika
test traje 12 sati , obisno se krene na neki put od 100 -200 milja od ostrva do ostrva i 12 sati ti vozis ladju a inspektor te preslisava oko raznih stvari i gled akako se snalazis na brodu ... da bi se polagalo ladja treba da bude opremljena po RYA standardima (nije neki problem)
skrenucu paznju dekiju na ovu temu pa taman i on da kaze iz prve ruke..
espresso:
--- Citat: Kapetan 31, 05, 2012, 17:12:41 posle podne ---postoji par skola u srbiji koje daju bruto 100 tona... more ne morate ni videti a dobicete dozvolu .... toliko o kvalitetu tih dozvola, to nije moje misljenje nego i misljenje grka i hrvata koji ZVANICNO NE PRIZNAJU nase dozvole ali u zavisnosti od situacije gledaju kroz prste ....
--- Kraj citata ---
kapetane, kapetane... i grcka i hrvatska zvanicno priznaju nase sertifikate YM100Bt... provereno u praksi nekoliko puta... kvalitet obuke je teorijski na istom nivou (imam gotovo sve knjige koje je izdala RYA), ali se praksa bitno razlikuje...
skole koje ti pominjes su skole jedrenja i nesto su drugacije koncipirane... sa Yach Master 100Bt mozes i da se zaposlis posle odradjenog kadetskog staza a to dovoljno govori o tezini tog papira
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju