E, ovako treba... > Plovila
Aquarius/iskustva i karakteristike
mesechar:
zanima me kakvo daljinsko upravljanje planiras,ko ti ugradjuje? bežična varijanta ili ne?
milva2:
sdrpa,
čestitke na novom brodu, i da ti i tvoja posada plovite i uživate na njemu što više.
Kao dugogodišnji vlasnik Aqvariusa, da ti iznesem neka moja iskustva. Što se tiče stabilnosti, kod mene su "fabrićki" postavljene olovne poluge celom dužinom kobilice (ispod patosa u kabini). I drugo, pre tri godine mi je stari vlasnik kalupa - Frencić, ugradio bočne stabilizere.
Kako mu je proširena vodena linija, izgubio je nešto na plovnosti, ali ne može uvek sve da se ima.
milva2:
sdrpa,
i još nešto malo o stabilnosti. Bas 747 sa svojih 6,80 m vodene linije (ili 7,47m preko svega), ni u teoriji ne može biti stabilniji od Aq. sa njegovih 9,7 m (preko svega) a širine oba plovila su gotovo identična (5cm širi bas). I ne zaboravi, osim bočnih talasa, uglavnom od drugih plovila, postoje i pramični i krmeni talasi, koji su u plovidbi dugotrajni. Desetak godina plovim sa Aq, i veruj mi govorim iz iskustva. Doživeo sam talase kod Rama, oko 1 metar, nije bilo prijatno, ali ne bih volio da sam u toj situaciji bio u basu.
Ako te još bilo šta zanima, slobodno pitaj bićemo u vezi. A valjda će mo se i sresti na ovim našim lepim rekama i kanalima.
sdrpa:
--- Citat: milva2 26, 05, 2012, 00:55:06 pre podne ---sdrpa,
čestitke na novom brodu, i da ti i tvoja posada plovite i uživate na njemu što više.
Kao dugogodišnji vlasnik Aqvariusa, da ti iznesem neka moja iskustva. Što se tiče stabilnosti, kod mene su "fabrićki" postavljene olovne poluge celom dužinom kobilice (ispod patosa u kabini). I drugo, pre tri godine mi je stari vlasnik kalupa - Frencić, ugradio bočne stabilizere (na slikama).
To ga je znatno umirilo, ali kako mu je proširena vodena linija, izgubio je nešto na plovnosti, ali ne može uvek sve da se ima. Zato sada drži pravac odlično.
Slede fotosi.
--- Kraj citata ---
Videcu da zamenim komande ovim, ne mogu da ugradjujem autopilot, mislim na onuvarijantu vezanu za radar i GPS posto ja imam teleflex komande, mehanicke. Ali ovo bi bilo idealno: http://www.intellisteer.com/content/TypeS.html samo da vidim da li ovi hoce da isporuce u Srbiju i da vidim oko cene.
@milva2 hvala puno, ako mozes stavi slike cisto da vidim kako izgledaju bočni stabilizatori.
Slike
poljo:
Ajd ja malo ,opet, da maltretiram admine ...podjelite temu ! Ovo poprilicno interesantno oko mijenjanja stabiliteta i komandi da bi bilo izgubljeno a Dunja 2 ...prica za sebe .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju