NAUTIČKI E-SHOP > Tehno Metal - Busa2
KASKO OSIGURANJE PLOVILA
dača:
kapetane po starom dobrom obicaju tvoji arsini su merilo za sve ....
Koju opremu ti generale osigurava : fishfinder ... daj molim te ???? svi u evropi osiguravaju samo opremu koja spada u standardnu opremu -fabricke ugradnje sa sertifikovanim proizvodjacima, serviserima i rukovaocima iste ...procitaj posebne uslove ostalih osiguravajucih kuca u evropi ...
postavi cu u ponedeljak opste i posebne uslove sa telefonom za ljude koji su ozbiljno zainteresovani . Sve ostale informacije www,tehnonautika.rs
Pozdrav !
maverick:
da pomognem s poredjenjem u Hr...osiguraš motor ...sve što ode na motoru....elisa...zariba ili bilo sta s njega da nestane osiguranje snosi stetu....osiguras camac jednim iznosom...a ostalo poput stanice fishfindera osiguravas posebno i ne moras imati racun.....isplata ide po nacinu kako sam vec rekao...za svaku godinu se umanjuje odredjeni iznos dok se ne dodje do trzisne vrijednosti....kod novih isplativo u dobrom dijelu ali kod starih motora ne isplativo....
kod nas je problem sto ja motor koji je nov mogu osigurati na 5000 eura i po tom platim iznos za tu godinu a motor je po racunu kostao 3000 eura i po racunu se isplacuje a ne po svoti za koju sam platio
Kapetan:
@Maverick ... urpavo tako , zato sam i pitao Busu da potvrdi identicnu pricu , ali on odmah o "mojim arsinima", u CRO sve kuce rade kao sto si napisao sa naravno razlicitim ponudama , u SLO kako sam cuo takodje , u Evropi naravno ... samo ovde kod buse druga prica, iskreno se nadam da se radi o ne informisanosti Buse, a ne o generalnom stavu osiguravajuce kuce, posto vidim da Delta Generali nudi sve kako si napisao , znaci to je standard...
@Busa ... u cemu je problem lepo odgovoriti da li su standardi isti kao i kod drugih osiguravajucih kuca ? stavom "ti ne znas da vozis" ili "samo tvoji arsini" odbices sve kupce koji se razumeju u osiguranja ili uporedjuju sa drugim kucama....
ujedno vidi za ponedeljak proveri sa osiguranjem KO je odgovoran da presudi gore postavljena pitanja, to je izuzetno vazno za sve...
Kapetan:
--- Citat: dača 14, 07, 2012, 01:02:18 pre podne ---kapetane po starom dobrom obicaju tvoji arsini su merilo za sve ....
Koju opremu ti generale osigurava : fishfinder ... daj molim te ???? svi u evropi osiguravaju samo opremu koja spada u standardnu opremu -
--- Kraj citata ---
Delta Generali je Evropska firma :
"Delta Generali Osiguranje član je Generali grupe, jedne od vodećih kompanija na svetskom osiguravajućem i finansijskom tržištu. Sa tradicijom dugom 180 godina, Generali grupa posluje u 68 zemalja sveta, zapošljava više od 85.000 ljudi i ima preko sedamdeset miliona zadovoljnih klijenata"
a da ponovimo sta sve osiguravaju na plovilima:
(i fishfinder osiguravaju koliko vidim , u textu sam obelezio crvenim)
http://www.deltagenerali.rs/active/sr-latin/home/vrsteosiguranja/node_1255428139/node_1269636072.html
Kasko osiguranje plovnih objekata
Potpuna finansijska zaštita od šteta nanetih čamcima ili jahtama obezbeđuje se ugovaranjem kasko osiguranja. Ovo osiguranje pokriva čamac ili jahtu u celosti, sa svim čvrsto ugrađenim i pokretnim delovima, kao i štetu nastalu samo na pojedinim delovima.
Ovaj jedinstveni proizvod pokriva štete od brojnih rizika na plovilima, pogonskim uređajima plovila, nautičkim i navigacionim uređajima i instrumentima, dodatnoj opremi i inventaru plovila (TV, radio, video i audio uređaji, kuhinjska oprema i sl.).
Dodatno se mogu ugovoriti:
osiguranje prtljaga osiguranika, članova posade putnika plovila,
osiguranje tokom prevoza plovila kopnom,
osiguranje brzih plovila i glisera tokom glisiranja.
Kasko osiguranje obezbeđuje osiguravajuću zaštitu na plovilu dok plovi ili je privremeno zaustavljeno, ukotvljeno ili usidreno, kao i tokom učešća plovila na regatama, tokom letnjeg ili zimskog čuvanja (parkinga), boravka u brodogradilištu ili servisnoj radionici, izvlačenja ili porinuća.
Ugovaranjem ove vrste osiguranja plovilo se štiti od sledećih rizika:
plovidbena nezgoda
saobraćajna nezgoda – prilikom transporta plovila na kopnu
nevreme
grad
udar groma
potonuće, prevrnuće, brodolom
sudar, udar o drugi plutajući ili plivajući predmet, nasukanje
pad ili udar nekog drugog predmeta u plovilo
požar, eksplozija
vulkanska erupcija, zemljotres
zlonamerni postupci trećih lica
krađa plovila
provalna krađa delova plovila
Kasko osiguranje plovnih objekata važi u teritorijalnim vodama Republike Srbije, kopnenim vodama evropskih država, Jadranskom, Sredozemnom i Crnom moru. Ova vrsta osiguranja može se ugovoriti na period od godinu dana i kraće, ili na više godina, kada je u pitanju lizing ili čarter plovila.
Kapetan:
--- Citat: dača 13, 07, 2012, 19:55:43 posle podne ---za jedro se naravno podrazumeva u takvim uslovima kakvim si naveo ali ne u slucaju kada je punisa kupio jedrilicu a nezna nista i svojim neznanjem i nemarom pocepao jedro ...to nema ni u sloveniji ...
--- Kraj citata ---
ovo mi nije jasno, ti kazes da ce pokriti stetu ako se jedro pocepa , ali Slovenci vlasnici osiguranja kazu da nece da pokriju , pa ako mozes reci mi ko nije u pravu :
Česa zavarovanje ne krije?
...
raztrganja jader, cerad, vrvi, razen če ni to posledica požara, eksplozije, strele, nasedanja, udarca ali trčenja...
(ne znam bas slovenacki ali mi se cini da pricaju o cepanju jedra(
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju