NAUTIČKI E-SHOP > Tehno Metal - Busa2
KASKO OSIGURANJE PLOVILA
Kapetan:
onda napises AS OSIGURANJE a ne stavljas slovenacko ime koje nikome nista ovde ne govori (posle videh da si u nastavku napisao AS izvini)...
AS OSIGURANJE jeste na listi NBS-a kao ovlasceno da radi na podrucju Srbije tako da je ovo regularno...
sta je sa odgovorima na :
da li je ponuda identicna onoj u Sloveniji ?
cisto kuriozitet, iskreno mislim da ne moze da bude izjednacena ali me zanima razlika
da li iz ponude moze da se izbaci osiguranje stana, gradilista, namestaja, parketa ispred kupatila i sl. ?
ovo prevashodno pitam jer ima dosta ljudi koji imaju osiguranje stana pa nema razloga da dodano placaju .... a ima ljudi koji NE ZELE da osiguraju stan , ili nemaju stan na svoje ime ali imaju plovilo na svoje ime (recimo ja sajkaca)
a i da ponovim pitanja gore iz teme na koje nije odgovoreno:
1 recimo nestane motor Honda 15 konja stara 10 godina koliko se dobije novca za nju
2 osteti se elisa toliko da ne moze da se popravi (prokliza guma, udari u panj i slicno) koliko se dobije novca
3 lopov je odneo radio stanicu sa ladje koja nije bila registrovana u reatelu i fishfinder za koji nemamo racun
dodatna:
-Pocepalo se jedro na zvanicnoj regati (prijavljena regata sve po propisima) , da li plovila koja ucestvuju u regatama imaju pravo na nadokandu stete nastalim u istim ?
-Da li ima razlike kada steta nastane u rekreativnim ili sportskim aktivnostima?
-kako staorst predmeta utice na isplatu stete ?
(ovo su realne situacije , a ne izmisljanja , koje su se desile meni ili meni bliskum ljudima)
LSI:
--- Citat: dača 13, 07, 2012, 17:17:21 posle podne ---...
Lazo vase plovilo (I ne samo vase nego svako koje je sa fabrickog preprljavano tako kako je radjeno )se ne moze nigde osigurati u evropi kao kasko a da to nije neka paprena cifra , odnosno proverite uslove osiguranja i premije za takvu varijantu . Upravo zato su oni izasli u neko kompromisno resenje ...
...
--- Kraj citata ---
Dačo, ja nisam protiv osiguranja ali sam veoma protiv uslovljenog osiguranja u paketu.
Drugo, kad oni budu spremni da dodjui pogledaju moju ladju i kažu: "Za ovu ladju spremni smo da zaključimo ugovor po kojem ćemo u slučaju:
- potapanje
- naletanje na kamen
- i td.
isplatiti:
- toliko
- onoliko
- i td."
e, tada ću ja da odlučim da li je to nešto što mogu sebi da priuštim ili ne mogu i da li sam spreman toliko para da odvojim za osiguranje.
Sve ostale varijante ne bih preporučio nikom.
HOGAR:
Lsi,naletanje na kamen zaboravi,previse si rizican za njih lol lol lol ha
dača:
ljudi ja znam da ste vi navikli da preko foruma i prepiski resavate svasta (zato su se i desavale neke stvari koje nisu trebale ). KONTAKT SA AGENTOM I ZIVA REC OCI U OCI su majka i jedino ispravno ...TAKODJE I OSIGURANJE IMA JOS VECI STRAH OD VAS ZATO STO JE OVO SRBIJA
Stavite samo vase firme u polozaj da vi treba da plasirate jedan ovakav proizvod u Srbiji apsolutno razumem vasu bojazan ali niste bas duboko prostudrali celu stvar i niste dobili posebne uslove osiguranja ...
Apsolutno su isti uslovi za nase i slovenacko trziste ali su premije i osiguranje u oba smera u nasu korist (bolji odnos zbog proboja na trziste ) ali su zato vezali ostala osiguranja i zbog eventualne sigurnosti - rizik od prevare ... nije im cilj da na nama nauticarima zarade vec da kroz ostale proizvode gurnnu veci plasman samim tim i veca lova za ulaganje tih para dalje ...sirenje trzista .
sigurno da moze da se osigura samo plovilo ali to je posebna prica za svakok po na osob sa agentom na terenu- plovilu jer smo sareni sa plovilima ...
Za hondu dobijes onoliko para za koliko si je osigurao a osiguravas je na cenu koja je trenutna trzisna za taj model .
za elisu neces da dobijes nista posto te bije glas da volis da se nasuces iz ne znanja .
za fishfinder i stanicu necu da odgovorim posto si postao veci prevarant od svakog osiguranja - ama kapetane ko da si pao sa marsa jer ti neko nadoknadio iz kasko od kola ukradeni cd sa buvljaka ili bugara bez racuna ,dozvole ...
za jedro se naravno podrazumeva u takvim uslovima kakvim si naveo ali ne u slucaju kada je punisa kupio jedrilicu a nezna nista i svojim neznanjem i nemarom pocepao jedro ...to nema ni u sloveniji ...
svake godine se osigurava plovilo prema trenutnom trzistu ...
rekreativno ili sportsko je isto ali nije isto namerno ili nezgoda , ili neznanje i nezgoda ...
E postavicu uskoro uslove i telefon jedinog agenta koji ce to raditi pa ... taz do mile volje .
Kapetan:
--- Citat: dača 13, 07, 2012, 19:55:43 posle podne ---ljudi ja znam da ste vi navikli da preko foruma i prepiski resavate svasta (zato su se i desavale neke stvari koje nisu trebale ). KONTAKT SA AGENTOM I ZIVA REC OCI U OCI su majka i jedino ispravno ...
--- Kraj citata ---
najgori moguci nacin , je ocu i oci bez svedoka i posle ubedjivanje "pa rekao sam ti".. sve crno na belo .... da li mozes da okacis opste i posebne uslove?
"Za hondu dobijes onoliko para za koliko si je osigurao a osiguravas je na cenu koja je trenutna trzisna za taj model ."
definisi mi trziste ? da li je to najniza ili najvisa cena u oglasima ? sta ako nema cene u oglasima?
da li postoji katalog amortizacije ili onako od oka?
za elisu neces da dobijes nista posto te bije glas da volis da se nasuces iz ne znanja .
posto verovatno jos neko NE ZNA da vozi kao ja (po tvojim recima) , ko je merodavan da kaze da li je do ostecenja doslo zbog neispravnog rukovanja? vidim da je to jako zeznuta klauzula a pomnjes je par puta koja moze skupo da kosta bilo koga od nas jer osiguranje moze UVEK da tvrdi tako nesto ...
za fishfinder i stanicu necu da odgovorim posto si postao veci prevarant od svakog osiguranja - ama kapetane ko da si pao sa marsa jer ti neko nadoknadio iz kasko od kola ukradeni cd sa buvljaka ili bugara bez racuna ,dozvole ...
izvinjavam se , poredio sam ovo vase osiguranje sa Delta Generali osguranjem koje osigurava i OPREMU , pa me je zanimalo kako se kod vas odnose prema opremi .... jer kod delta generalija placaju ako neko odnese radi stanicu, frizider, tv ekran, gps , garmine i slicno a kod vas ne ... ali ok
"Ovaj jedinstveni proizvod pokriva štete od brojnih rizika na plovilima, pogonskim uređajima plovila, nautičkim i navigacionim uređajima i instrumentima, dodatnoj opremi i inventaru plovila (TV, radio, video i audio uređaji, kuhinjska oprema i sl.)."
http://www.deltagenerali.rs/active/sr-latin/home/vrsteosiguranja/node_1255428139/node_1269636072.html
za jedro se naravno podrazumeva u takvim uslovima kakvim si naveo ali ne u slucaju kada je punisa kupio jedrilicu a nezna nista i svojim neznanjem i nemarom pocepao jedro ...to nema ni u sloveniji ...
svake godine se osigurava plovilo prema trenutnom trzistu ...
rekreativno ili sportsko je isto ali nije isto namerno ili nezgoda , ili neznanje i nezgoda ..."
opet ista prica , KO ce odrediti da li je namerno ili nezgoda, ne znanje ili znanje... KO je to strucno lice ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju