NAUTIČKI E-SHOP > Tehno Metal - Busa2
KASKO OSIGURANJE PLOVILA
dača:
Dule i sam znas u kakvoj zemlji zivimo i na sta su sve nasi ljudi spremni ... sajkaca .
Svakako ce se postaviti opsti a i posebni uslovi osiguranja , koji su malo izmenjivi po dogovoru ali to ce povlaciti i cenu ...
U ostalom da li ti kasko za kola pokriva ako zaboravis rezervnu gumu i dizalicu negde na putu ili stetu pijane svalerke koja ti se uneredila u kolima (za taj primer znam )...
U sustini sve moze ali za koje pare ...
Na mom sajtu ce biti postavljeni opsti i posebni uslovi osiguranja pa neka se napravi provera sa agentom za osiguranje sta i koliko ...ono sto znam je da su svi uslovi do slovce prekopirani od slovenaca .
LSI:
To je nekorektno od strane osiguravača.
Da bih ja osigurao svoj čamac, moram da osiguram stan i ukućane! A šta ako sam to već uradio kod neke druge firme koja se bavi osiguranjem?
Mene zanima da li ćemo prihvatiti osgiruanje u paketu?
Mene zanima samo i jedino - da li mogu da osiguram kasko svoj čamac i motor i koji su uslovi, tj. cena?
U toj varijanti treba da dobijemo nedvosmislene odgovore na pitanja kakva je postavio Dule.
Tek ako to dobijemo možemo dalje da razmatramo ponude.
Sve ostalo je otimačina.
Samo razmislite šta je to što nam nude:
1. Paket standard - osiguranje plovila je 80% ukupne premije
2. Paket plus - osiguranje plovila je 62% ukupne premije
3. Paket ekskluzizv - osiguranje plovila je 19% ukupne premije
Mislim da nas potcenjuju...
Ako ne dozvole samo osiguranje plovila - mene neće videti u spisku svojih mušterija.
maverick:
osiguravajuce kuce su mahom prevaranti i rade u vecini zemalja europe na isti nacin....najbolje je osiguranje brodivca iz samogradnje jer tad se osigurana vrijednost moze znatno povecati...od tvornickih plovila kao osnovu za isplatu uzimaju racun...a ti kupis golo plovilo i jos toliko love ulozis u njega bez motora....kod nas tad zoves procjenitelja i svaki segment slikas i uvecas vrijednost....
prve godine gubis 10 posto a svake slijedece po jos deset mislim do 5 godina starosti...dalje ne znam....
kod nas je izmjenjen zakon o trosarinama...kupis motor star deset godina i platis porez na racun kad je bio nov...a kad ti trebaju isplatit osiguranje onda taj isti motor vrijedi 30 posto vrijednosti...sto znaci bande i lopovi...nazalost bez njih se ne moze ....ali treba ih izbjegavati koliko se moze....
mi na plovilu...imamo trosarine od 5 posto...registraciju...osnovno osiguranje...kasko osiguranje...vez.....ali zakon je to svrstao na taj nacin da je sve to luiksuz i da nam to ni ne treba ako nemamo love jh
Kapetan:
prvo upozorenje NBS-a
http://www.nbs.rs/internet/latinica/63/63_5/63_5_4.html
Narodna banka Srbije upozorava na delatnost osiguravajućih kompanija iz inostranstva
U Srbiji se imovina i lica mogu osiguravati samo kod društva za osiguranje koje je osnovano po Zakonu o osiguranju. Međutim, prema informacijama kojima raspolaže Narodna banka, građanima polise životnog osiguranja nude zastupnici bez licence Narodne banke Srbije, koji predstavljaju određene osiguravajuće kompanije iz inostranstva koje takođe ne poseduju licencu Narodne banke.
Narodna banka, stoga, skreće pažnju građanima da se kupovinom osiguranja koje takve inostrane kompanije nude izlažu riziku da izgube uložena sredstva, pošto se ugovor sa takvom kompanijom u Srbiji smatra ništavnim. Ukoliko polisa osiguranja inostranog društva nije napisana na srpskom jeziku, to je pouzdan znak da to osiguravajuće društvo nema licencu Narodne banke Srbije.
Narodna banka obaveštava građane da u slučaju da im se takve usluge životnog osiguranja ponude mogu da se obrate Narodnoj banci na e-mail: osiguranje@nbs.rs.
spisak lincenciranih drustva za osiguranje u Srbiji
http://www.nbs.rs/internet/latinica/63/63_5/60_1_1.html
ja ne nadjoh da http://www.adriatic-slovenica.si/ radi igde van Slovenije, pa ako moze informacija:
na koji nacin nude ponudu uzimajucu u obzir da najverovatnije nisu registrovani u Srbiji?
koje garancije imaju zalozene kod NBS-a , kao garant ugovaracima da ce se premije isplatiti?
da li planiraju da udju na podrucje Srbije legalno i kada?
da li je ponuda identicna onoj u Sloveniji ?
da li iz ponude moze da se izbaci osiguranje stana, gradilista, namestaja, parketa ispred kupatila i sl. ?
dača:
Sva ta vasa pitanja sam ja vec u startu postavio pa sam dobio sledeci odgovor koje sam i proverio kod nekih ljudi preko.:
Lazo vase plovilo (I ne samo vase nego svako koje je sa fabrickog preprljavano tako kako je radjeno )se ne moze nigde osigurati u evropi kao kasko a da to nije neka paprena cifra , odnosno proverite uslove osiguranja i premije za takvu varijantu . Upravo zato su oni izasli u neko kompromisno resenje ...
maverick : ovo osiguranje ne uslovljava vas sa njihovom procenom iz knjiga koje i nema odnosno pokusava da nadje realan balans cene prema stvarnom stanju na trzistu koje se zasniva na prodaji istih u protekle dve godine (nema fabrickih cena koje su naduvane ili cena gole varijante gde neke stvari nisu zaracunate - realno trzisna vrednost...
kapetane : evo sajta iste kuce http://www.as-osiguranje.rs/home.aspx
ako mislis da mogu da rade to sto rade tako javno i da imaju sajt i da im niko nista ne moze onda budi ti taj koji ce prvi nesto preduzeti i obrisi ovu temu ili ih pozovi i pitaj za postavljanje tih podataka na sajt ... u svakom slucaju apsolutno te podrzavam u svemu samo da ne ostane na prici koja nije dovrsena ...
Bez obzira na to sto smo svi skepticni molim svakog da se raspita o svemu kod drugih ponuda osiiguranja (kasko ) za plovila pa onda raspalite ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju