Zadnji svanc je uzdignut 100mm,na duzinu 1000mm.Ne treba ti maketa za smederevca,vec premeri jednog koji je naopacke okrenut,sad ih bar preko zime ima dosta izvucenih na obali.Dovoljan ti je lim debljine 2mm,za rebra uzmi flah 30x4mm ako je sirina u patosu 1000mm,ako je siri moras i jaci flah.U cosku gde se spajaju rebro i rebrenica(cosak dna i stranice)ostavi rupu da moze voda da prolazi(koja se zadrzi od kisnice)da ne bi morao sundjerom skupljati vodu iz svake pregrade posebno,vec stanes na stranu a voda kroz rupe prolazi i skuplja se na jednom mestu,ostavi slobodno vecu rupu npr.20x20mm,pa posto je tu oslabljeno mesto,na spoj rebra i rebrenice zavaris odozgo parce flaha iseceno u trougao i tako ojacas spoj.Osim rebara moras zavariti i uzduznice,posto je lim ravan pa moras ukrutiti celu konstrukciju.Dve uzduznice varis po patosu sa spoljne strane,koje ucvrscuju dno i daju upravljivost camcu i to od flaha 30x4mm.Po jednu sa svake strane stavljas na stranice preko rebara 100mm ispod vrha stranice na koje ces popreko moci da stavis daske za klupe,takodje od flaha 30x4mm.Po vrhu stranice stavi uzduznicu od vinkla 30x30mm.Moja preporuka je da komore napravis hermeticki zatvorene,zbog sigurnosti,jer komora koja ima vratanca gubi smisao.Napred jedna komora,a nazad dve sa strane,jer ces imati bolji prilaz motoru.Insistirao sam na flahovima,jer ces imati dobar prilaz kada budes farbao,ako se stavljaju vinkli po patosu sa spoljne strane,ne mozes ofarbati i tu ce krenuti korozija,isto ako stavis kutije na vrh stranice,e sad za rebra i rebrenice mozes uzeti i vinkle, ali opet ne mozes sve ofarbati jer ne vidis,pa ces uvek negde preskociti.Negde sam imao mere za smederevca 6m,sa 1m u patosu pa ako nadjem mogu ti poslati da se ne mucis.
Najlakse ces izvariti REL aparatom(sa elektrodama

2,5mm).
Ako negde zapne, pitaj. :drinks: