Rekao sam vec, da ne otvaram novu temu, mozemo ovde kroz postove da prodiskutujemo o brodu koji zelim da vam predstavim. Naime, posle dosta dugog perioda gledanja stranih sajtova za prodaju brodova, sazreo je neki stav sta bi za mene bilo prihvatljivo i pozeljno. Postojalo je vise "filtera" i dosao sam do zakljucka da je "Albin 25" brod koji bi trebalo da zadovolji vise mojih ocekivanja. "Albin" je svedski proizvodjac sto pretpostavlja dobar kvalitet izrade. Radjen je u periodu `68-`78. godine kada se nije mnogo stedelo na materijalu pa pretpostavljam da je plastika punija i kvalitetna. Prostor je racionalno iskoriscen, mada po malo "strbnut" da bi sve moglo da stane u 7,60 m duzine i 2,60 m sirine. Tezak je 1600 kg. Uglavnom je opremljen sa trocilindricnim "Volvo" motorima od 36 ks. Vecina koja je trenutno u ponudi u oglasima je remontovana u zadnjih 5 godina. Nivo opreme je razlicit, uglavnom klasika (sporet, sudipera,

, invertor, i t.d.) mada ih ima i sa radio stanicom, navigacijom, auto pilotom i sl. Cene se krecu od 5-10 h eura. Uglavnom se nude u Svedskoj, mada ih ima i u Norveskoj i Danskoj. U Holandiji, trenutno jedan

. Sam prevoz mi je manji problem jer se idealno uklapa u gabarite moje prikolice, e sada daljina, jbga 1000 km gore dole, to cemo da "svarimo"

. Malo mi je, jos uvek, problem procedura za kompletiranje dokumentacije ali, provalicemo i to. Ako neko od clanova foruma zna nesto o tome, neka napise. Od vas ocekujem da kazete svoje misljenje, znacice mi kao i uvek, a ja cu vama uvek preneti svoje iskustvo da bi i drugi clanovi foruma koji imaju nameru da nesto slicno uvoze mogli lakse kroz sve to da prodju.