Gosp. Lazo potpuno ste u pravu, bilo bi pametnije. Jednostavno nisu se sklopile kockice tada. Nebi se sklopile ni sada, nisam hteo da ga prodajem ali je iskrsla prilika da kupim ladju koju sam dugo posmatramo i o kojoj sam mastao. Stisnuo sam zube, kupio je i onda je Labud morao na doboš. Jeste kupovna moć dosta slabija nego pre dve-tri godine, ali sam ja ladju koja tada bila 6-7 kupio za 3.000.
Nemojte se jediti zbog Vašeg pačeta, kada bude spreman za vodu uživaćete 100 %. Nemojte zaboraviti da ladja ima vrednost jedino ako se koristi. Ispuniće Vaš Labud isčekivanja, samo da "raširi krila".
Motor je još uvek zvanično na berzi, a nezvanično je prodat.
"Nova" ladja ima lepih 25 godina, metalni kabinaš 9x2.10, radio ga je Apić i Vilika - koji je i bivši vlasnik. Ladja se zove Vir. Novosadjani koji su plovili ribarcom znaju za tu ladju, očigledno je zapuštena, nije vožena 5-6 godina ali je iznutra metal zdrav. Prethodni vlasnik je vrsni poznavalac brodogradnje ( ceo radni vek proveo u novosadskom brodogradilištu ) i propisno je zaštitio pre 10 godina. ž
Sad je red na mene i mladje snage. Slede izmene, peskiranje, farbanje,, motorizacija ....
Ovo je zamišljeno kao dugogodišnji projekat, sada kad sam ga se najzad dočepao, nigde ne žurim.