Vidi ako si malo citao po netu o ovoj tematici videces da je ovo radjeno po odredjenom projektu,a na pocetku vidi se da su projektanti poceli sa sistemom koji se koristi za jedrilice,mada za ovakav tip camca se uglavnom koristi sistem kao kod al camaca sto se kasnije vidi.A materijal pa verovatno epoksi sto se tice smole jer je tamo to pristupacno a platno,pa i na snimku pise fiberglass.Kao sto se vidi po naslovu njima nije bitna vrsta smole vec platna,jer ona su bitni cinilac kompozitnog materijala,dok je smola veza izmedju njega i osnove.Na radost nas zaludjenih kad udjemo u EU valjda ce onda proizvodjaci epoksi smola doci pa cemo i mi imati mogucnosti da za iste pare radimo sa boljim materijalom.Kad sam ja razradjivao cenu kostanja smole za moj camac ,koji imam u planu da radim,ispada da je epoksi kod nas DOSTA skuplji od nama vec znanih kod nas za razliku od ostatka vecine sveta gde su cene maltene ujednacene..Zato a i zbog potrebnih saznanja oko prakticnog rada i ja sam resio da radim nesto do 4-5m cim ugrabim malo vremena.Samo da ti docaram razliku cana kod nas i napolje , ono sto uzmes kod nas za 1000eur to napolju kosta 500 isto u maloprodaji.To je cifra oko epoksija,a da ne govorim da za 1-2 eur razlike kupuju jeftinije smole a prodaju kao naj,naj,najbolje na svetu.Nasa posla.