Eh, moj Arso, da je bar tako!
Nažalost, akcija forumaša koja je usledila je spasila i izvadila čamac, ali motor je spao i ostao na dnu jezera.
Danas će biti pokušana nova akcija lociranja i vađenja motora uz pomoć profesionalnog ronioca.
Nema mnogo mudrovanja, nakon što je Darko namontirao svoj motor na čamac, usledilo je peckanje ko će prvi na probu!
Nesrećna okolnost je ta što je Mossi (koji jedini zna kakav je čamac) u tom trenutku otišao da slika leptiriće :taunt:, ili da Badiju promeni baterije - što reče Barbaneša! :

:
Ja sam ušao u čamac, krenuo u plovidbu, kada sam dodao više gasa, čamac se propeo pramcem i počeo da se naginje na levi bok, pokušaj korekcije kormilom i promenom težišta je doveo do toga da se čamac sada nagnuo na drugu stranu, a zatim sam se našao u situaciji rodeo-jahača. Kod sledeće promene težišta čamac je počeo da prima vodu, a zatim je usledilo kupanje!
Srećna okolnost je što, osim par ogrebotina, nije bilo ljudskih žrtava. Čamac je ,osim gubitka jedne daske za sedenje, koja je otplutala negde, neoštećen. Za motor još ostaje da se prvo pronađe, pa ćemo da vidimo...
Slika sa "testiranja" više nema, sama plovidba je trajala svega 30-tak sekundi, a ovaj "uzbudljivi deo" ne više od 3-4 sekunde.