''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.'' - nepoznati pisac by skipper
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
miso jel ovo jocina bara?
Pa koju im reklamu daje naravno da njemu ništa nije zabranjeno :)
Manića treba tražiti ili gde je kamen i jaka voda, ili kad se mresti na pesak (tu ga ribari traže).Danju je 10-20m od obale, a noću na 1m.Klinci ga pecaju bukvalno štapom.Vrlo je alav i mamac retko ostavlja, pa kontra ne mora u žurbi.Najbolje se peca kad je zima blaga decembar - januar.Mamac, ribica ili filet.Udica sa dužim vratom 1/0 2/0.Hvatajte ga krpom jer je mišićav i izmigolji se.Jedna je od retkih vrsta slatkovodnog bakalara.Jetrica je jestiva i kod nas je lupaju da nabubri da je bude više, ono za toksine ovde ne spominju. :nono: :drinks: