Autor Tema: utisci sa sajma nautike-09  (Pročitano 30771 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže odissej

• Veliki rečni berberin
???: utisci sa sajma nautike-09
« Odgovor #60 poslato: 15, 03, 2009, 19:27:51 posle podne »
Kapetane,vreme metalnih plovila za razonodu neumitno prolazi,i bice ih sve manje( mislim na ozbiljne serijske proizvodjace, ne na "domacu radinost") Iako se zna da je drvo najbolji materijal za plovila, danas se od tog materijala proizvode samo neki egzoticni modeli malog broja proizvodjaca.Da bi proizvod nasao sto vise kupaca,a proizvodjacu ostao sto veci profit, ide se na maksimalno pojeftinjenje kako materijala,tako i radne snage.Ogromna je razlika u ceni sata rada vrhunskog majstora za drvene brodove,vrhunskog zavarivaca i vrhunskog majstora za polaganje i valjanje mata.O razlici u ceni drveta za brodogradnju( mahagoni,iroko,kedrovina,tikovina) celika i sintetickih rovinga,da i ne govorimo.Na kraju, "plasticna" plovila imaju svojih prednosti.... :beach:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #61 poslato: 15, 03, 2009, 19:28:15 posle podne »
kada bolje razmislim nisam video nijedan metalni brod...
Kako nisi, zar ga nismo zajedno videli, ....doduše van sajma, ali da se nismo nasli na sajmu ne bi ni videli metalni interesantni brod, zar ne.

sto jes jes da bi nasao brod morao sam da izadjem sa sajma predjem prugu i pod okriljem noci razgledam :)

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #62 poslato: 15, 03, 2009, 19:30:07 posle podne »
@odissej

uvek sam ih voleo

http://en.wikipedia.org/wiki/Ironclad

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • Pol: Muškarac
  • BG-509C
« Odgovor #63 poslato: 15, 03, 2009, 19:34:58 posle podne »
@odissej

uvek sam ih voleo

http://en.wikipedia.org/wiki/Ironclad

Kapetane jesi li gledao film "Sahara"? ???
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #64 poslato: 16, 03, 2009, 01:41:20 pre podne »
Kapetane jesi li gledao film "Sahara"? ???

jesam :) to je jedno od retkih filmskih pominjanja ironclada na filmskom platnu , mada svaki dokumentarac o americkom gradjanskom makar jednom ih pomene

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #65 poslato: 16, 03, 2009, 19:47:11 posle podne »
Ja sam danas samo skoknuo na sajam da kupim lepak i naleteo sam na nešto... ovo su mnogi tražili. Istina nije jeftino ali isplati se dugoročno gledano.
Kao sidreno svetlo ili za poziciona svetla...
Cena 15 evra, i nema fiskalnog računa jer je to roba van kontrole... 

Uz dva lezista od crknutih sijalica ovo da se napravi kosta 250 din(dva komada).
Pa marke... ako to možeš ja naručujem 10 komada i platiću ih po 350 dinara. Ako treba i avansno. :)

Vazi, samo treba mi informacija koje sijalice su u pitanju, tj koja velicina grla (ili mozda odgovara da ima dve zice za povezivanje).
Takodje orijentacija dioda; zelite li ih kao na slici sve unapred okrenute ili zvezdasto ukrug (za centralno poziciono svetlo na jarbolu). Kupicu diode pa da radimo. 
Marke

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #66 poslato: 16, 03, 2009, 19:51:05 posle podne »
Kapetan je našao zamerku :) naravno, visina je u kabinama i WC-u mala, što je tačno. Ali sve one sitnice koje brodu daju dušu su perfektno osmišljnene a wc šolja je veća od svih ostalih koje smo videli na sajmu :) .

ko voli da se klanja dok vrsi malu nuzdu idealan brod  :taunt: doduse ja sa mojom visinom moram svaki brod da prosirujem u vis  :sorry:

Van mreže KNINDZA

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
    • Crveni krst Stari grad
« Odgovor #67 poslato: 17, 03, 2009, 02:47:46 pre podne »
Verujem da ni jedan ozbiljniji proizvodjač nije imao svoj štand na sajmu kada su veća plovila u pitanju.

Jedino Princess i Maiora preko Nava boats-a, ali oni su vec znali shta ih cheka, fensi stand, lepo ljudi pustili snimke, fensi fotelje i lepe promoterke pa ako neko oce izvolte....
Duboka reka se nece zamutiti ako u nju bacis kamen.Tako je i sa covekom:ako se ljuti zbog uvreda,onda on nije reka nego bara.

Van mreže Manda

• Manda
  • Brodski mali
  • *
« Odgovor #68 poslato: 17, 03, 2009, 22:37:32 posle podne »
colonelo,
????? ??? ?? 100 ??????. ?? ??? ??????? ??

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #69 poslato: 18, 03, 2009, 00:46:51 pre podne »
?????, ??? ???? ?? ?????? ??? ??????????? ??????? ???? ????. ????? ?? ???? ???? ??????? ?? ?? ???????? ?? ?????, ????? ?? ??? ?? ??????????, ?? ???? ?? ?????????? ???? ?? ?? ?????????.

bas sam danas hteo da zovnem jerrija da vidim kakav je status :) knjige su jako dobre i korisne ali bi ih trebalo malo updetovati (mape) , slobodno bacite  reklamu mislim da je jos ljudi zainteresovano da naruci knjige... kad se oporavite javite se da se vidimo i popijemo po pice za jerrijem :)

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
« Odgovor #70 poslato: 18, 03, 2009, 02:00:43 pre podne »
Utisci iz moje perspektive:
Sajam definitivno bolji nego prošle godine. Realizacija na sajmu skoro duplo veća (to nisam očeikavo!) iako nam prodaja nije prioritet na sajmu!
Ono što razlikuje sajam nautike od drugih sajmova je što je ovde većina posetioca zainteresovana bra malo za nautiku... što nama zaista olakšava posao!
Prikazali smo skoro sve Garmin Marine network plotere, toga se malo proda, ali ih je lepo videti uživo. Izložili smo i sve Garmin novitete, iako nam radio stanice još nisu stigle za isporuku.
Sreli smo se sa starim kupcima, novim kupcima, forumašima, saradnicima i kolegama iz nautičke branše, konkurencijom, ostvarili nove kontakte, učvrstili stara poznanstva. Kad nas ne bi ovoliko koštalo, moglo bi i češće da se dešava!

Evo i nekoliko najjačih utisaka:
- Tri princeze i dalje izlažu najviše od domaćih proizvođača. Dasamarine je ovog puta opremljen, a tu je i Vario koji je stvarno nedostajao prošle godine. Ove godine se na sajmu bolje prodavao Vario od legendarnog Commandera
- Narval posle dužeg vremena izlaže! I imali su šta da pokažu. Model 735 Big Fish, ozbiljan gliser dubokog korita i interesantne cene, 15.000€ opremljen, bez motora!
- Napokon i hrvatska proizvodnja na sajmu: REFUL 490 Open i Sea... nadam se da su imali posla, pa da ćemo sledeće godine videti još hrvatskih proizvođača u Beogradu!
- Jako zanimljivi RIBovi domaće firme Advance i gumenjaci Ribosporta iz Užica!
- Aquanaut izložio svoju verziju već poznatih korita. Zanimljivo... i svakako korisno, Konkurencija je uvek dobra!
- INTEH nudi male QuickSilvere po povoljnim cenama, interesantno šta se može spakovati u 4.30m
- Vanbrodski motori, nešto mršavije: Mercury, Yamaha, Honda, Parsun, Tohatsu ... Suzukija nema iako je uvoznik i dalje tu.
- Skoro svi trgovci opremom su bili na sajmu: Gros Inox, Svetionik, Argo ...

Slažem se da nedostaju proizvođači metalnih čamaca.
I jasno mi je što se izlažu skupe jahte. Čamac od 30.000€ pre naće kupca nego tri čamca od 10.000€

Evo za kraj i par slika

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #71 poslato: 18, 03, 2009, 02:05:49 pre podne »
a sto ti ova piramida napacke ? zar nije logo uspravna piramida?

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
« Odgovor #72 poslato: 18, 03, 2009, 02:08:10 pre podne »
piramida? pa da nerviramo masone :diablo:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #73 poslato: 18, 03, 2009, 02:10:08 pre podne »
piramida? pa da nerviramo masone :diablo:
ja sad cemo i templare da pomenomo i gotovo :(

stvarno jel greskom naopacke ili namerno ?

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
« Odgovor #74 poslato: 18, 03, 2009, 02:15:56 pre podne »
Namerno, onako, fore radi. videli kod garmina sličnu foru na nekom sajmu pa je razradili.
Bilo nam je zanimljivo kad smo radili štand prošle godine da obesimo i tu piramidu :)