dule samo si malo vise gledao svoju pricu .
sta da rade ljudi koji imaju camce do 8m jel i oni da uzmu hall od 25kg
ti bar koliko sam upucen obilazis sajam nautike . pa jesili zapazio sve one jahtice od 8 do 12-13 m pa neke bogami i od 15 m koje sidro imaju na pramcu. BRUCE ILI HAND ili CQR I to nijedan nije imao preko 10 kg .cak sam jednog prodavca pitao dali su to sidra u standardnom paketu ili su oni to onako okacili i kako je sidrenje sa njima u smislu sigurnosti .covek me je čudno pogledao i odgovorio :pa naravno da su standardni deo opreme u brosurama sa detaljnijim opisom je sve objasnjeno ...
TAKO DA SE I SLAZEM I NESLAZEM SA TOBOM a evo i mog licnog iskustva . u jednom danu na uscu save u dunav predprosle godine po veoma visokom vodostaju sam oprobao sidrenje i sa bruce-om i sa danforth-om od 10 kg oba ,dubina 15 m duzina kanapa 30m camac tezak 2,5 t. danforth je malo rinovao svremena na vreme ali je zato bruce bio zakopan i ni makac .
e sad sta je tu orginal a sta kopija , ugao kraka , naleganje...itd ko je tu sad stručnjak ?
ja to prakticno na vodu pa da vidimo . tako sam i par musterija u radnji ubedio :ponesi danas ovo a sutra ovo drugo pa odluci . :)