evo ovako ... pre dve godine sam kupio Hempel RACING u Gross Inoxu, i uzeo prajmer koji ide uz njega...
kod Zoletovog kuma je uradjeno SVE PO PROPISU i kako proizvodjac nalaze i camac je spusten u vodu, posle dve godine nisam primetio nikakvo ljuspanje niti bilo sta slicno ali su se pojavile male sitne alge koje se ne vide okom ali se mogu osetiti po prstima ... tako da je ove godine u planu da se jedrilica ponovo vadi i prodje isti postupak .... korito je plasticno ...
e da kada sam kupovao antialgin gledao sam datum proizvodnje trajanje i slicno ... mozda je do toga, koliko sam video dosta ljudi to ne proveri :good:
mislim da ce sledeci antialgin koji budem stavio imati teflon u sebi ukupna cena radova ce biti samo 10% veca (vadjenje, kolevka, smirglanje, farbanje i slicno ) ali mislim da cu dobiti na brzini ... zivi bili pa videli ...
nasi camci nemaju velike povrsine pod vodom tako da ne treba stedeti na antialginu sta je 20 30 evra vise ako u ukupnom zbiru stedis?
Razmislite kolika je usteda samo u gorivu na dve godine ako camac ide brze 2-3 km a to i jeste razlika izmedju camca sa algama na dnu i camca bez algi ... naravno kod glisera je razlika i do 40% u brzini ...
najcrnje je sto vecina ne primeti tu razliku dok ne bude kasno i gorivo vec potroseno ...
sto se Hempela tice on se dokazao na nasem trzistu kod svih koji su ga naneli prema uputstvima proizvodjaca i ne verujem da cu experimentisati sa jeftinijim varijantama osim ako Hempel ne bude ima teflon