Autor Tema: Menjam fićin motor sa osoviskim vodom i elisom  (Pročitano 4240 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sharke

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
Menjam fićin motor sa osoviskim vodom i elisom
« poslato: 18, 03, 2010, 18:12:34 posle podne »
Menjam ili prodajem Fićin motor u kompletu sa osovinskim vodom i elisom prečnika 320 mm.Motor nije mariniziran,ali je to izvodljivo,inače je u odličnom stanju.Osovinski vod je dugačak 2 metra.

Van mreže Bucho

• Rečni Drekavac
Odg: Menjam fićin motor sa osoviskim vodom i elisom
« Odgovor #1 poslato: 19, 03, 2010, 08:34:35 pre podne »
Sta je ono, kopca ili menjac, je li koristen na brodu, kako se hladio... pisi nam malo vise i obavezno CENA

Van mreže sharke

« Odgovor #2 poslato: 19, 03, 2010, 11:22:14 pre podne »
Taj motor je bio kod mene u čamcu i korišten je nekoliko godina.Umesto kopče , ima modifikovani menjač od nekog fijata,ali sam ga uglavnom u trećoj brzini i išao je odlično.Hladjen je vazdušno sa dva ventilatora,i morao je biti otvoren.To je i predstavljalo problem jer tako otvoren stvara buku.Kada bi se uradila marinizacija,to bi bilo odlično jer bi bio zatvoren,manje buke i nebi se ništa osećalo.Ja imam tabanaša i taj motor mi mje stajao usred kabine i zauzimao dosta prostora.Što se tiče potrošnje otprilike oko 4 litre na sat,kada se vozi na nekom normalnom broju obrtaja.Što se tiče cene,stvar dogovora jer stvarno neznam koliko to vredi.Elisa je mesingana,izlivena u kalupu  i znam samo da je prečnik fi 320mm.Celu ovu mašineriju nisam ja pravio,več sam dobio zajedno sa čamcem.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #3 poslato: 19, 03, 2010, 13:35:41 posle podne »
Sharke, čisto informativno, jel imao ovaj menjač mogućnost za rikverc. Ako jeste, da li je elisa morala totalno da se zaustavi da bi menjač "ušao" u rikverc ili je moglo na veoma sporim obrtajima da se uzupči za hod unazad?

Van mreže sharke

« Odgovor #4 poslato: 19, 03, 2010, 13:54:34 posle podne »
Menjač ima rikverc,ali sam ja menjao sistem poluga,pa sam tako izgubio hod i nisam ga koristio,ali isto kao i na kolima,kvačilo pa u rikverc.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #5 poslato: 19, 03, 2010, 13:53:56 posle podne »
Ok, to me zanimalo. Mislio sam da si izbacio kvačilo, ali sad mi je jasno kako je radilo. Hvala. Pozzzzzzzz