Autor Tema: Da li postoji solidarnost na vodi?  (Pročitano 8342 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
Da li postoji solidarnost na vodi?
« poslato: 18, 05, 2009, 12:15:52 posle podne »
Ja sam imao situaciju kada je covek na camcu stajao i gledao kako pokusavam da izguram pasaru u vodu sa dve zene u camcu. Nije mu palo napamet da pita da pomogne. E onda su prisla 4 klasicna zemunska djilkosa i onaj fazon batice ulazi unutra mi ce te izguramo, i tako. Znaci izgled moze u mnogome da zavara. Govedo je govedo bez obzira kakav camac ima i kakve cipele nosi.

Pozz.
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Da li postoji solidarnost na vodi?
« Odgovor #1 poslato: 18, 05, 2009, 12:30:29 posle podne »
znaju ljudi da budu i dosadni :)
juce polazim pored lika u camcu vidim zeza se oko motora oko visnjice pitam jel treba pomoc kaze ne treba, posle vidim i aka pristao i prosao , a posle vidim jos jedna brod pristao i prosao :)

mora da mu je teze palo cimanje nego motor :)

Van mreže odissej

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #2 poslato: 18, 05, 2009, 16:06:02 posle podne »
Kazu stari pomorci da je jedan od najvecih ljudskih grehova ne pomoci coveku u nevolji na vodi,bio on u camcu ili  :exclam:ne.Takodje kazu da se takvi grehovi ne oprastaju i ne zaboravljaju.Onaj gore to nece oprostiti,a onaj dole(covek)to ne treba da zaboravi.Prema tome,mogu razumeti,ali ne i opravdati ne pruzanje pomoci coveku u razlicitim situacijama na zemlji,ali na vodi NIKAKO! Verujem da svaki clan ovog foruma to zna.

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #3 poslato: 18, 05, 2009, 16:18:23 posle podne »
nikad necu zaboraviti pricu sto mi je ispricao drugar.jos kao klinac dok je bio u izvidjacima,izasli na vodu camcem.u jednom momentu staje motor,a oni neiskusni ne znaju sta je posredi.dunav ih nosi i u jednom trenutku im prilazi jedna takodje mlada ekipa u camcu.predlazu:ajde dajte nam gajbu piva da vam popravimo motor.na to sledi odgovor:dajte vi nama gajbu evo vam i camac i motor.svi prasnuse u smeh.naravno nista ni od gajbe ni od motora al je tako zapocelo druzenje koje i danas traje

Van mreže ronac

• Pol: Muškarac
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #4 poslato: 18, 05, 2009, 16:21:44 posle podne »
Ja ne mogu da verujem da bi neko ko te poznaje napravio takve talase da ti u čamac nalije toliku vodu , a da ti ne donese čizme i gumene gaće.Uostalom ,zašto mašeš nepoznatim ljudima?Drugi put pusti sidro, uzmi stanicu ,kanal 88 ,pa trazi pomoć članova "moja ladja".Verovatno bi se i taj dotični gospodin u gliseru,da je naš član ,ponudio da ti pomogne. :tommy:
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #5 poslato: 18, 05, 2009, 16:40:23 posle podne »
A lepo mi stoji upozorenje ,"dok ste pisali stigla su dva odgovora na temu koju pratite,možda želite da pročitate itd."Stvarno nisam znao da je Dule u pitanju. :agree:Uosalom Aki tako i treba ni on NIKAD NIKOM NE POMAŽE :taunt:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #6 poslato: 18, 05, 2009, 17:31:10 posle podne »
moram da se umesam pomaze Aka, juce sam bio svedok ... ima gore post :)

Van mreže Sinke

• Mali od Roštilja
« Odgovor #7 poslato: 18, 05, 2009, 17:56:03 posle podne »
 Umalo tragicno da se zavrsi vikend na vodi.U subotu uvece oko 22h,sedeo sam sa ekipom privezan na levoj obali Dunava na 1171 km.Uz vatricu,muziku i pivo nismo obracali paznju na glasve koji su dopirali sa Dunava iz mraka.Kako su postajali sve glasniji utuisali smo muziku i zaculi povike UPOMOC.U tom trenutku nasao se tu jos jedan prijatelj sa sikljom,koji je pokusao da komunicira sa ljudima koji su dozivali pomoc.Iz vode se culo: "Potopio nam se camac".Uskocili smo u dva camca i krenuli ka drugoj obali na veliko ratno ostrvo odakle su dolazili glasovi.Obajsavali smo obalu lampom i ugledali grupu ljudi koja nam mase iz sume.Kada smo pristali u camac su panicno poceli da uskacu "klinci" oko dvadesetak godina.Goli,bosi,bez telefona... Po prici bilo ih je deset na pasari sa Tomosom 4,vozikali su se oko Lida kada je nesmotrenom reakcijom pijanih pojedinaca u nakrivljenu pasaru pocela da ulazi voda.Za 30 sekundi vec je bila na dnu sa svim stvarima,pojedinci su pokusavali da spasavaju camac,dok su drugi spasavali zivote.Dokopali su se obale u sumi i dozivali pomoc,mahali camcima ,ali niko nije obracao paznju na njih.Najcrnje u celoj prici je to sto je na samo 50 metara od mesta gde su preziveli brodolom bila usidrena dva velika kabinasa koji su pecali,a nije im palo napamet da pomognu ljudima.Promrzle brodolomnike smo odvezli do marine 4. juli,dali im telefone da se jave kucama,pozdravili se sa njima i vratili se da mnogobrojnim okupljeneima koji su iz mraka pokusavali da vide sta se desilo na Lidu damo informacije iz prve ruke.Verovatno ce mnogi od njih koji su preziveli brodolom ovaj dan poceti da slave kao drugi rodjendan.

Van mreže Barba

« Odgovor #8 poslato: 18, 05, 2009, 18:36:43 posle podne »
Na koju foru su potopili pasaru ???
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #9 poslato: 18, 05, 2009, 18:53:40 posle podne »
Citat: Barba link=topic=888.msg12788#msg12788 date=12!42664603
Na koju foru su potopili pasaru ???

Pa prosao Dule :) da se malo nasalimo posto je sve dobro proslo :)

koliko ja vidim iz sinketovog posta pijani na bordu = nevolje

@aka
??? svasta, mislim da sam ti dao medju prvima, u svakom slucaju cim se sretnemo na reci dajem :) imam par u brodu ostalo posle prvoh protesta :)

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #10 poslato: 18, 05, 2009, 20:23:04 posle podne »
Nekada je postojala a onda su se pojavili neki novi momci koji valjda misle da se da se njima ne moze nista desiti. Podignem ruku u znak pozdrava a covek me zbunjeno gleda. Ljudski je pomoci pogotovo na vodi. Pomagao sam i pomagacu valja ce imeni trebati pomoc. U subotu prode covek i mase a pozadi plavo bela zastavica ne mora da se druzimo ali bar mozemo da se jedan drugom javimo i naravno pomognemo kad zatreba :drinks:

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #11 poslato: 18, 05, 2009, 22:42:28 posle podne »
@ronac
pravu si, ni ja nikome ne pomazem i sebicno cuvam za sebe sve sto znam. Pozdravi "kuma".

Aka,nije lepo da pozdravis samo mog kuma gde su tu Nino,Joca,ja i još poneki likovi? :good:

Van mreže ronac

• Vucedolski vuk
« Odgovor #12 poslato: 18, 05, 2009, 22:49:10 posle podne »
Samo što ti taj abonent mnogo gladan pa je često na kazanu. :preved:

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #13 poslato: 18, 05, 2009, 22:57:35 posle podne »
Kao iskusni nauticari brat i ja kupimo nov motor veterok 12ks,razmisljajuci ipak novo je novo.Kod prvog paljenja je upalio sa pokidanom poteznicom i zuljevima na rukama.Krenusmo Savom uzvodno i negde na 12-tom km ugasi se motor i ni da cuje.Krenemo polako veslom niz vodu i ko god je prosao uglavnom gleda na drugu stranu ili pokazuje svom saputniku na camcu gde je kuca njegove tetke,naravno u drugom pravcu.Sve to i nekako ali vrhunac su bili klinci u gliseru koji su namerno prolazili na par metara od nas i gledali sto vise da nas isprskaju.Bas lep primer solidarnosti i onda pitanje cemu kuglageri...

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #14 poslato: 18, 05, 2009, 23:09:29 posle podne »
Kao iskusni nauticari brat i ja kupimo nov motor veterok 12ks,razmisljajuci ipak novo je novo.Kod prvog paljenja je upalio sa pokidanom poteznicom i zuljevima na rukama.Krenusmo Savom uzvodno i negde na 12-tom km ugasi se motor i ni da cuje.Krenemo polako veslom niz vodu i ko god je prosao uglavnom gleda na drugu stranu ili pokazuje svom saputniku na camcu gde je kuca njegove tetke,naravno u drugom pravcu.Sve to i nekako ali vrhunac su bili klinci u gliseru koji su namerno prolazili na par metara od nas i gledali sto vise da nas isprskaju.Bas lep primer solidarnosti i onda pitanje cemu kuglageri...
PUSTO RUSKO