Autor Tema: Sta izabrati-neki savet  (Pročitano 41491 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zveki66

• Rečni Drekavac
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • ALiBI
  • Brod tip: Dragan Nautilus-Smederevo
  • Marina: Radecki, Zemun
  • Veličina: 7,3
Odg: Sta izabrati-neki savet
« Odgovor #75 poslato: 26, 11, 2013, 10:50:46 pre podne »
uh nezgodno, jedino noge kroz pramcani otvor  ok

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #76 poslato: 26, 11, 2013, 15:05:28 posle podne »
Zveki ,sad si već na pravom putu.Za novac koji si spremio za čamac moja preporuka je plastični,a očito je da se može naći.Titel 9 je odprilike isto to što bi dobio u plavom horizontu .Ni taj metalni za 1700e ti ne bi dao ništa više mesta i komocije u odnosu na Titel ili pasaru. Za 3-4god. oni će i dalje imati sličnu cenu dok bi metalni izgubio više od pola početne cene.Pa kada ti dete poraste imaš mogućnost da prodaš čamac i uz neku doplatu tražiš nešto veće.
Stvar afiniteta,ja pasare nikad nisam voleo,ali oni koji su ih imali su zadovoljni i fakat one i dalje imaju pristojnu cenu.Verujem da su i Titel i pasara u pogledu komfora koji pružaju podjednaki.Raspitaj se kod vlasnika takvih čamaca šta koji daje pa tako odluči.U svakom slučaju uživaj na vodi,sa porodicom a o metalu što manje razmišljaj ,jer čak i ja koji pravim metalne brodiće dajem prednost plastici kada su u tom cenovnom rangu. Sa srećom kupovina.
PS. probaj da oboriš cenu odricanjem nekih dodataka koji misliš da ti nisu neophodni.I metalni kod horizonta bi dobio bez tih sitnih dodataka koji dižu cenu Titela

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #77 poslato: 26, 11, 2013, 15:34:51 posle podne »
Zveki, to bi bilo dobro rešenje, a na forumu je pisano o iskustvima sa T9 - treba samo potražiti.

Van mreže zveki66

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • ALiBI
« Odgovor #78 poslato: 26, 11, 2013, 18:20:29 posle podne »
Trazio, ali nisam nesto mnogo nasao, koliko se secam i vi ste imali zelju za jednim Labudom.
Nesto bih iz prve ruke voleo da znam, njegova sirina preko svega je deklarisana na 1,80m ali juce kada sam ga gledao nekako mu ne bih dao vise od 1,60. Posle me zena kritikovala kud nisam poneo metar da ona caskom premeri. Takodje nigde ne mogu da nadjem visinu stranice, opet naravno nisam poneo metar  taz

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #79 poslato: 26, 11, 2013, 18:43:47 posle podne »
Na ovoj adresi http://www.premix.co.rs/camci.htm imate specifikaciju čamca.

Ta dimenzija (180 cm) je dimenzija na mestu najveće širine na boku. Dakle, spoljne mere koje obuhvataju ukupnu širinu čamca, zajedno sa debljinama stranica i debljinama zaštitne gume koja ide ivicom bokova.

Korisna širina je negde oko 160-165 cm u kokpitu i kabini pri vrhu bočnih strana.

Van mreže zveki66

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • ALiBI
« Odgovor #80 poslato: 26, 11, 2013, 19:58:15 posle podne »
Na ovoj adresi http://www.premix.co.rs/camci.htm imate specifikaciju čamca.

Ta dimenzija (180 cm) je dimenzija na mestu najveće širine na boku. Dakle, spoljne mere koje obuhvataju ukupnu širinu čamca, zajedno sa debljinama stranica i debljinama zaštitne gume koja ide ivicom bokova.

Korisna širina je negde oko 160-165 cm u kokpitu i kabini pri vrhu bočnih strana.
Video vec, samo onako uzivo to izgleda mnogo manje tj. uze. Neke druge camce sto sam gledao nekako vidis da tu ima stvarnih 1,80m.
Mozda je takav utisak i njegova mala sirina u patosu, valjda je 1,25 u najsirem delu.

Problem je moja supruga, titel 9 joj ne uliva neko poverenje sto se tice sigurnosti i udaljenosti od povrsine vode, a posto camac kupujemo da bi svi bili na njemu, dok ona ne prelomi od pazara nema nista.

Nadam se da ce se to desiti dok camac jos nije prodat.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #81 poslato: 26, 11, 2013, 20:31:10 posle podne »
Zveki, hteo bih da vam skrenem pažnju na nešto što piše u oglasu prodavca.

Čovek je iz nekog razloga postavio mnogo jači nosač motora nego što je fabrički prikazano - zašto?

Konstruktor je predvideo pogon motorom do 25 KS. Sa takvim motorom i do dve osobe, imaćete utisak da glisirate.
Svi jači su i dosta teži. Možda je čovek kačio jači i teži motor pa je polomio krmenu tablu (zrcalo, kako je neki zovu)!? Preporučujem da pažljivo pogledate (ja na slikama nisam video tragove loma ali slika je slika a pogled u živo je nešto drugo).

Taj čamac će savršeno da klizi po vodi i sa motorom koji nema više od 10KS. Sa bilo kojom osmicom ćete imati istu brzinu koja vam omogućava da uživate i ne strepite. A košta mnogo manje.

Veći motor, veća snaga, veća i brzina ali...
To je čamac sa ravnim dnom. Povrh svega, nadogradjena mu je kabina. Pisali smo o tome ranije.

Samo toliko - obratite pažnju i razmislite ali, kao što rekoh: to može da bude dobra kupovina.

Van mreže zveki66

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • ALiBI
« Odgovor #82 poslato: 26, 11, 2013, 21:04:17 posle podne »
LSI, ne bih ni kacio nista jace od 10ks, a za pocetak ce verovatno da bude neki T-4. On je na camcu imao tohatsu sto se i vidi na oglasu, ne znam koje snage ali ojacanje je bilo zbog njega. Obratio sam paznju i koliko sam video nema tragova loma.
Nadgradnja je fakticki uradjena samo prednje staklo i parce gornjeg dela, bocno da i nema stranica tako da ne verujem da ce to praviti neki problem, a i nije visoka, meni odmah iznad glave a visok sam 1,78.

Koliko se secam i Labud je imao takvu nadogradnju, mislim da je bila i veca, plus tenda i nije imao nekih problema.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #83 poslato: 26, 11, 2013, 21:14:13 posle podne »
Domacine bas si nasao ko ce da ti kaze da li je bilo ili nije problema . Taj labudic je bio jedno 6 minuta i to po najljepsem vremenu u vodi . Odista nema nikakvih problema sa stabilitetom sad dok stoji u basti . Ljudi al se zezate sa sigurnosccu svojih porodica . Nije Dunav potok da mozete da se sklonite na obalu kad vam guza pocne da zvace gace .
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže nijah

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Brod tip: Pasara Dalmatinka
  • Marina: AJK
  • Veličina: 6m
« Odgovor #84 poslato: 26, 11, 2013, 21:17:28 posle podne »
Bas zato mala pasara i jeste najbolje resenje.

Bezbedna i sigurna u potpunosti. A i kabina nije bas toliko mala.

Vredi pogledati....

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #85 poslato: 26, 11, 2013, 21:26:35 posle podne »
Ja samo znam da : " kur u dupe i dusa u raj ne biva " . Malo , sprceno , usko , jeftino i kabina, komoditet i sigurnost po zenskim standardima  -  nece da moze
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže zveki66

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • ALiBI
« Odgovor #86 poslato: 26, 11, 2013, 21:32:07 posle podne »
Domacine bas si nasao ko ce da ti kaze da li je bilo ili nije problema . Taj labudic je bio jedno 6 minuta i to po najljepsem vremenu u vodi . Odista nema nikakvih problema sa stabilitetom sad dok stoji u basti . Ljudi al se zezate sa sigurnosccu svojih porodica . Nije Dunav potok da mozete da se sklonite na obalu kad vam guza pocne da zvace gace .
ne razumem te ko je bio u vodi, ovaj camac na oglasu ili labud sa foruma. A kad smo kod zvakanja gaca vec, na Dunavu sam odrastao, nijedno nevreme nije doslo za minut, ko malo gleda u nebo vidi, nastrada onaj ko misli da moze da ga pretekne, ko se skloni ostane suv. A i sto bi se vozio sredinom Dunava.....
A i recnik ti nije neki....

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #87 poslato: 26, 11, 2013, 21:33:52 posle podne »

Cisto istine radi.............Poljo ne gresi dusu , bio je Laza i u Titelu camcom !! Vido ja !
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže namcor

• Oficir sa Malih Voda
  • Brod tip: titel 9
  • Marina: biser boljevci
  • Veličina: 5,8
« Odgovor #88 poslato: 26, 11, 2013, 21:35:29 posle podne »
ija sam na početku slične dileme kao iti lutao sam od specija 80 sa kabinom preko metalnog kabinaša od 7,5m,običnog smedrevca 6m,do titela 9 skojim sam prezadovoljan minimalno održavanje,plovan,stabilan a i korita su u mnogobojlem stanju od pasara koje daleko starije godište,u odnosnu na metalne koji traže više održavanja, moje lično mišljenj da je za  da je tonajbolje rešnje za taj novac

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #89 poslato: 26, 11, 2013, 21:37:34 posle podne »

Bio sam na vodi zaista samo po lepom vremenu ali malo više od tih 6 minuta i nisam imao baš nikkavih problema, medjutim mislim da je Zveki mislio na Labuda, našeg forumaša iz Novog Sada koji je imao T9 koji sam ja želeo da kupim ali nisam imao dovoljno para u to vreme.