Autor Tema: Putovanje od Holandije do Srbije - trinaesti deo  (Pročitano 12171 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Moja Lađa

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 1750
  • www.mojaladja.com
Putovanje od Holandije do Srbije - trinaesti deo
« poslato: 12, 05, 2013, 18:31:49 posle podne »
16.06.2010 DEVETNESTI DAN (Od Untermhl-a do Marbah-a)

Dežurni vampir Sale me budi u 5.15. Spremamo se za isplovljavanje al motor neće ni da čuje da upali. Posle malo bajanja, šta bi moglo da bude sa motorom, ovaj upali kao mina. Isplovljavamo u 6,00 i za pola sata stižemo pred lajz Aschach. Dupla prevodnica i obe kapije zatvorene. Posle petnestak minuta austrijanac pali zeleno i otvara prevodnicu.

Ova prevodnica nas spušta za 16 metara, a zapamtio sam je po tome što lajz majstor nije hteo da krene sa ispuštanjem vode dok nisam obukao prsluk, pošto sam bio na konopima. Mislim da je to jedini put da smo opomenuti za svih 74 prevodnice koje smo prošli. I u ovoj ogromnoj prevodnici smo bili sami. Koliko košta jedno prevođenje ne znam........◄ Aschach, stajemo na pola sata i kupujemo provijant. Nema žurbe jer za pola sata plovidbe nas čeka nova prevodnica. druga od šest, koliko planiramo danas da pređemo.Planine ostaju iza nas, reka se širi, kiša namešta za celodnevno padanje, a i vetar se priključuje zabavi.

◄PrevodnicaOttenshaim

◄Ottensheim, tvrđava i gradić po kojem je i prevodnica dobila ime.Oko 10 časova stižemo u Lintz

Poslepodne se pojavljuje sunce, a vetar pojačava. Mislili smo da će biti problemati nije ali naš brod talase savlađuje bez problema. Paluba i prozori su mokri i to je sve.

Popodne se vetar smiruje, a mi ponovo ulazimo među planine. Voda je postala izuzetno brza i prosto se golim okom može videti kako voda juri nizbrdo. Mislio sam da umišljam ali me je navee, kada smo sedeli uz rum, Sale pitao da li sam imao utisak, da smo na ovoj deonici ići nizbrdo. I on je imao isti osećaj. Videlo se to i po brodovima koji su plovili uz vodu, bili su izuzetno spori, a mašine su im pod punim gasom. Ne znam kolko video zapis do može da dočara.

Posle tobogana ulazimo u jezero. Vetar opet pojačava.

Jezero je sve veče. Jako podseća na Đerdap. Klackamo se po talasima sve do prevodnice Persenburg.

◄Persenburg

Prevodnicu prelazimo brzo i oko 18 časova stižemo u marinu Marbach. Sve po planu.Marina Marbach u stvari pripada autokampu koji je uzgred rečeno dobro opremljen i sređen. Za dva evra ubacismo veš u mašinu. Dok smo se mi banjali već opran i osuđen... Milina jedna.


nastaviće se...
prvo Dunav a drugo sloboda...sve je moje...i nebo i voda...

Van mreže sinisa.h

  • Brodski mali
  • *
  • Poruke: 3
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Odg: Putovanje od Holandije do Srbije - trinaesti deo
« Odgovor #1 poslato: 13, 05, 2013, 23:54:41 posle podne »
Svaka cast na reportazi a na putovanju i da ne govorim. Cekamo nestrpljivo sledeci deo  hi