Pratim forum već neko vreme, u od skoro sam se i prijavio. Prelistao sam dosta tema, ponešto novo i naučio, ali imam jednu dilemu, oko koje mi mogu pomoći pre svega vlasnici metalnih čamaca. Ako već negde ima slična tema, molim link da me uputite, jer sam može biti preskočio.
Trebalo bi da se na jesen ponovim brodićem sa kabinom, trenutno imam čamac, ali sam se umorio od jurcanja po Dunavu, i želeo bih brodić oko 7.5 - 8 metara, koji je sređen da se na njemu može živeti danima. Budžet mi je ograničen, imam na brod da potrošim 3000-3500e, pa zagledam razne metalne kabinaše, i za te pare se može iskopati nešto što odgovara mojim potrebama.
Ono što me brine kod metalnog čamca je održavanje, tj. to što se svakih ne-znam-koliko godina treba vaditi iz vode, peskirati, farbati.... Ustvari, pokušavam da izvučem računicu, ako je to skupo, i treba se često raditi, možda je bolje strpiti se još neko vreme pa uzeti plastični (a znamo kako je teško strpiti se u tim situacijama i 1 dan, a ne, recimo, godinu).
Recimo da je (okvrino) ono što meni treba u plastici skuplje nego u limu oko 2000e. Ako se za farbanje/peskarenje treba svakih 2 godine izdvojiti 500e, onda se metal za mene ne isplati. Ali ako se radi na 3-4 godine i košta 200-300e, onda mi je metal

.
Verovatno shvatate moju dilemu, ali apsolutno nemam iskustva sa ovime, a oni koji imaju metalne barke su u ovo dosta upućeni. Brodić bih koristio za pecanje i porodične izlete (od 2 - što više dana na vodi).