Аууу, ала смо се улењили!

Овакав дан, а нико ни словца да напише како је провео дан.
И хтедо да пођем у кревет ал' не да ми

мира.
Ево, ако неће нико - ја ћу

Провео сам један предиван дан крај воде у марини у Старом Сланкамену.
Пошто сам на једвите јаде добио натраг своју приколицу од новог власника мог старог чамца, и пошто је због карактеристика мог новог чамца приколица мало прерађена, данас сам на њу набацио чамац.
Да, добро сте прочитали - стартовао сам мотор, превезао пар десетина метара и чамац поставио на приколицу.
Ето га сад, чека Сашу Хамера да дође и намонтира оградицу и тенду.
Истина, чека и екипу из капетаније, која треба да коначно уради технички преглед за први упис у регистар.
Провео сам пар сати на чамцу, брискајући нешто, слажући конопце и којекакве ситнице. Боже, како је било лепо, на сунцу, крај саме воде.
А у близини, моја трогодишња унука Теодора, све је пажљиво прегледала, проверила како функционишу љуљашке и све је лепо испричала својој сестрици, Марији, старој свега осам месеци. Жену и ћерку баш нешто и нисам видео много (ваљда ми је дан зато и био тако леп, нико ми га није кварио).
И таман кад сам ја завршио с "великим спремањем" стиже изненађење на великој тацни. Боље речено, у великој плеханој тепсији.
Испружило се, та, дал' се то искезило дал'се насмејало, али много је лепо изгледало то печено прасе.
Један од чланова марине, са својим првим комшијом, одлучио да почасти присутне...
Људи, ово постаје забрињавајуће. Ово је четврто од почетка ове године у чијем нестајању сам ја учествовао.
Како смо почели, неће на добро изаћи. Потаманићемо иначе осиромашени свињски фонд ако наставимо с оваквим свињаријама.
Нешто сам рачунао, како година има 53 викенда а нас има нешто преко 80 чланова марине, сви ћемо стићи на ред да се одужимо онима који су започели с овим прасићијадама (не заборавите, викенд има и суботу и недељу).
Шалу на страну, данас је у марини било веома живо.
Док сам ја био тамо, неколико чамаца је спуштено у воду, мој је изашао из воде, а на неколико се нешто радило. После толико активности, печено прасе је баш лепо легло и пријало.
Ето, код нас у марини данас је било тако. А код вас?