Autor Tema: Kako osvetliti brod.  (Pročitano 7913 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Kako osvetliti brod.
« Odgovor #15 poslato: 22, 01, 2013, 11:09:08 pre podne »
imao sam , ali je u hajduckoj vodenici bilo usidreno 4-6 ladja a kad gledas sa daljine po mrklom mraku bez mesecine ne znas koji je tvoj brod... a da u 12 sati uvece idem od ladje do ladje i proveravam koja je moja nije bas pristojno ...

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #16 poslato: 22, 01, 2013, 12:24:47 posle podne »
Pored standardnih postojecih montirao sam i solarne led bastenske lampe na gornjem delu nosaca tende. Imaju mogucnost da se odvoji gornji svetleci deo sa solarnom celijom i prekidacem od donjeg potrebnog u basti. Kada sam na sidru sluze i kao gabaritna svetla, jer tada sidreno mnogo puta jace svetli.
Puni se danju, a pali se sama u sumrak, traje vec 2 godine za male pare iako je zimi nisam iskljucivao. Cesce sam u obali nego na sidru, ostanem cesto u sumrak i na drugom brodu u gostima tako da i ne razmisljam o toj potrebi da ih moram ukljucivati.
Na jarbolu sam montirao reflektor sa solidnom led diodom od 10w i socivom kao na svetlima za maglu na savremenim automobilima. Zuto svetli, odlicno osvetljava obalu i prilazni put, a i pomoze da vas drugi bolje vide kada je sumaglica.
A nocu kada je nuzno izaci na obalu da bi se pojacao vez zbog dolazeceg nevremena pomaze da vam ruke budu slobodne.
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #17 poslato: 22, 01, 2013, 12:26:33 posle podne »
To je pravo resenje. Planiram i ja tako nesto. thumbup

Van mreže barbanesa

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
    • Lence
  • Brod tip: Metalni
  • Marina: Dsrv Karaburma
  • Veličina: 9,5m
« Odgovor #18 poslato: 22, 01, 2013, 22:54:35 posle podne »
Citat
ne znas koji je tvoj brod... a da u 12 sati uvece idem od ladje do ladje i proveravam koja je moja nije bas pristojno .

E vala sad preterujes da nisi prepoznao svoj brod,pa lepseg nije bilo na kilometre ,slep bi ga prepoznao samo da opipa najlonski krov.. ha ha
Blago onom ko mlad poludi ceo mu zivot u veselju prodje

Van mreže dalibor

• Rečni Drekavac
    • Ime broda:Anja
  • Marina: Lepi Mika
  • Veličina: 9m
« Odgovor #19 poslato: 03, 03, 2013, 08:14:08 pre podne »
2 trake od po 1m i 1 traka od pola metra u kuhinji je osvetlela brodić 100%.Preko dioda sam prelepio zaštitnu providnu plastiku tako da i ona sama još lepše razbacuje svetlo po kabini.
Vidi se savršeno,za male pare!
Život je jedan a Dunav večan