E, ovako treba... > Brodski motori
Kako utišati DMB
broker975fx:
--- Citat: gile69 22, 12, 2012, 14:14:33 posle podne ---Ako neko zna , koji nosaci su potrebni za dmb 12,5 ks i koliko sora?
Da li mogu da se koriste nosaci zastava motora ili tamica?
--- Kraj citata ---
Ja sam stavio od mečke 300d ili 220d sve lepo pasovalo, najbolje skini stari pa ponesi na bubanj potok i naćićeš već - bitna promena bude kada se zameni ali ključ tišeg zvuka leži u modifikovanom fićinom filteru za vazduh 6589, razlika je sigurno preko 30% manje buke
gile69:
Hvala na savetu , Panta je bio kod mene pre par dana ali sam zaboravbio da ga pitam o nosacima.
Ficin filter se krcka naravno o ceni.
Nisam siguran da li su mercedesovi nosaci za dmb-a jer su po meni dosta tvrdji.
zoke:
Otprilike kod DMB-a ima i jedno i drugo i buka i jake vibracije,e buku utisavate dobrim filterom a vibracije je najbolje ukloniti sa dobrim i kvalitetnim nosacima za motor,uglavnom nosaci motora su kockasti ili okrugli i uglavnom je to puna guma sa supljinama i oslabljenjima da bi ga sto elasticnije izveli ali ima motora kojima to nije dovoljno i onda idu drugi nosaci NPR nosac motora od golfa 2 je idealan a ako nema prostora moze od mjenjaca istog tog golfa jer je taj nosac u kombinaciji guma +opruga+ulje i sve je to fino zapakovano i zadihtovano unutra i tako da motor na tim nosacima fakticki pliva nema udare ni vibracije . Najbolje je potraziti na otpadu original njemacki jer nasi imaju fals moj komsija kupio nosac motora nov montirao ,upalio auto i pukla mu sajba od vibracija znaci nista indjija,pazova turska bugarska i ostale carolije nego otpad i sa nekog polupanog to skinuti (neces se pokajati ima DMB da zuji
gile69:
Zoke hvala za informaciju , mislim da cu vrlo tesko pronaci cetiri takva nosaca.
Svakako probati na otpadu.
scipko:
Jel ko pokusavao da izvuce filter negdje iza kabine???? sha
Ja sam nesto slicno uradio i dosta dobro mi se pokazalo.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju