E, ovako treba... > Brodski motori

Kako utišati DMB

<< < (6/9) > >>

Mezija:
Postoji vetusov gumeni  lezaj koji koristi vodu iz sistema za hladjenje i ta voda sluzi da sa jedne strane lezaja anulira pritisak vode iz reke , mozda imas takav lezaj na osovini pa zato ide crevo sa vodom ide pored osovine.
Al to nema veze sa tvojim pitanjem o buci koju stvara auspuh.Slikaj pa ce biti jasnije

BEGEJ:
Pa neide  valjda mlaka voda iz auspuha - lonca   u statvenu cev da hladi osovinu kad je voda iz reke sugurno neki stepen hladnija. :tenk:

sale.m79:
Kod mene voda iz auspuha u punom gasu nije mlaka

BEGEJ:
Sale, u ovo doba i djene, djene, ali leti kad se temperatura vode podigne i do 28`C onda to nije isto. Sledeca stvar ti motori nemeju izmenjivac toplote i  uvek su podhladjeni  sto je dobro leti voda mlaka, a zimi tek da se primeti razlika zato sa  potrosnjom nije kako bi trebalo da bude, trosi  200 grama nafte vise :lol: Bez obzira ko ti je ugradjivao taj DMB nije imao potrebe da se iz lonca -  auspuha sprovodi crevo u osovinski vod ni pod razno kod tog motora. Jedino ako je to neko sam "budjio" na svoju ruku. Neverujem da bi neko od majstora pravio takve egzibicije.  Sve i dalje mislim da ti to trebas fotografisati,  pa da mi vidimo taj inovatorski sistem "kroz statvenu cev". :friends:  :slow_en:

Zoran:

Izgleda da je zmija legla na fotoaparat.  :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju