E, ovako treba... > Drveni čamci
Vilin Konjic
Kapetan:
iko sa 90 konja ide oko 90 km na sat... po meni to je mnogo ja sam mu namenio 45 konja 4 takta...
ja bih voleo da je u pitanju ruski camac, na zalost nije :(
a sto se tice testa uporedi samo koju kolicinu opreme ovaj nosi i koji konfor daje a koliko daje metalna siklja konfora i koliko opreme mozes poneti ... ne volim ni ja amerikance ... ali mi sloveni znaci i rusi bas i nismo imali neku mornaricu istorijski gledano ..
HOGAR:
Bilo bi dobro uporediti Busin camac sa ovim,kada se zavrse,u smislu cene izrade,komfora,sigurnosti i najvaznije,jacinom motora sa sve pstignutim brzinama i potrosnjom.Unapred mogu da se kladim u l..vo jaje da ce da ga Busa odere nacisto,u kompletu,pa da bar imaju razlog da se nacisto posvadjaju lol lol lol.Inace,Ika je primetio,pravilno,da ameri mane nadoknadjuju velikim snagama motora,dok budu imali cime da ih poje lol,a onda ce da se okrenu ozbiljnijem projektovanju.Recimo,bili bi u soku da su videli Ruski alu gliser,recimo Lazin,pre prepravki lol,kako natovaren glisira i sa kojim motorom thumbup.Apropo mornarice,Slovenske,Kep,ne znam sta ti bi sha,iscitaj malo istorijske cinjenice,aman sajkaca,da ne otvaram diskusiju,naopako
Kapetan:
citam ja poprilicno nema tu neke istorije ...
SALE NB:
Nadoknađivanje objektivnih mana korita prevelikom snagom motora baš ne funkcioniše najbolje, verujte mi, znam to iz ličnog iskustva! hahaha lol
Ovja čamac je pravljen za unutrašnje plovne puteve, a nemojte mi reći da su talasi na Misisipiju manji nego na Dunavu.
Ako se uradi po projektu, verujem da je odličan čamac
poljo:
Apsolutno ne raspravljam o izgledu ali te molim Kap da razmislis o odstupanjima i o izbacivanju platformi . Dule je apsolutno u pravu o ukrucivanju cijele konstrukcije tim elementima . Nije to celicni lim od 4-5 mm pa da se ne uvrne kad ga talasi pocnu lupati a ti vozis sa 25-30 km/h . pogledaj na svojoj jedrilici ili nekom drugom "fabricki"(bez veze termin ali kako drugacije da objasnim) projektovanom trupu kako pojedini sitni elementi imaju funkciju u stabilitetu, ukrucenju ili nosivosti . Ajd ,ziv bio , razmisli jos jednom . upavusi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju