Nautika opšta... > EKOLOGIJA
EKO POKRET STEDISA
marke:
Aman Ziko saberite se vec jednom jel' to samo ciscenje ade kakva jeste, buduci sportski centar, fabrika biomase, ili rezervat prirode?
Zikin citat broj 1:
"Ада Хуја и Парадајз острво по акционом плану општине Палилула у којем је и Еко покрет Штедиша активно учествовао је предвиђено за одмор, спорт и рекреацију. У том правцу се и рукавац Дунавац и обале и Парадајз острво уређују".
Zikin citat br.2:
"dalibore evo odgovora na tvoje pitanje šta je potrebno da Paradajz ostrvo postane "rezervat" preciznije zaštićena životna sredina. Sekretarijat za zaštitu životne sredine je već pokrenuo proceduru da Paradajz ostrvo postane zaštićena životna sredina (druga na Paliluli posle Tašmajdana)
Zikin citat br.3:
Slažem se da je lokacija super i ideja je da ostrvo ostane takvo kakvo jeste samo da se očisti, raskrči i omogući posetiocima (ne masovno) da uživaju u prirodi i da se edukuju kroz razne škole, kampove, seminare o značaju očuvanja životne sredine.
Zikin citat br.4:
U planu je izgradnja marine, eko kuće, sojenice i terena za eko kamp, sport i rekreaciju. Koriste se prirodni materijali uglavnom iz okoline sa primenom solarne, geotermalne energije, energije vetra i proizvodnja peleta i briketa od postojećih resursa. U planu je sadnja energetske vrbe i kineske trske. To su biljke koje su odlična sirovina za proizvodnju biomase.
Zikin citat br.5:
Цео живот радим поштено и мирно спавам па нема потребе да неко ко мисли да нешто мутим то не провери.
Vala bas je jasno sta je plan i nista tu nije mutno.
dalibor:
Ovo nije klasična NAUTIČKA rasprava.
Na kojima je bilo i ispada i pametnih stvari za pročitati.Drago mi je da smo uspeli da makar zagrebemo površinu ove priče i da uvidimo
razne mogućnosti koje se nude na ostrvu ili Tašmajdanu.
Marke je lepo rezimirao celu dosadašnju priču tako da svako ko pročita može da razume ekonomski potencijal ovog pokreta a i pretenzije na potencijalnu lokaciju.
Iskreno se nadam da će sve do sada što se uradilo na ostrvu biti vaš maksimum. Kada kažem "uradili"mislim na sve stvari koje ste do sada
napravili i da više ništa nećete praviti,nego samo održavati.
Ali, čisto sumnjam da će neko da bude djubretar na Paradajzu tek onako zarad nas entuzijasta ili nekih ljudi koji će doći da posmatraju ptice ili neke nove biljne vrste a da nema neka pozadina.
Svi tražimo mesto pod suncem! Ali gde baš ovde.
taxi:
a blic i ostali cute i dalje uzurpiraju ostrvo
poljo:
linkovao sam ja ,cuce se ...ili mozda nece
broker975fx:
Možda malo preterujete, ja sam od skoro u rukavcu ali ono što se mora proznati je da je on čistiji, po meni su puno veći problem bespravna gradnja i divlje uzurpiranje obale prisutno na svim obalama, ovaj Žikica radi barem drugačije i u okvirima sistema a i ako ništa drugo čisti i koliko toliko održava za razliku od splavadžija a tu pre svega mislim na klubove, koji zarade za nedulju dana u sezoni koliko će žikica da vidi za godinu dana. Jbg uvek je sistem kriv koji neke stvari dozvoljava i toleriše.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju