Što reče Poljo, ajde da probamo da koristimo jezik nas laika.....
Recimo da postoji razmišljanje za zelenim pogonom mog čamca od 5,6 x1,8m, sa putnicima oko 600 kg + pogonski sistem :
- Ako bi hteo u kućište mog Johnsona da ubacim elektro motor, koji motor i kliko košta
- Imam hondin agregat ex650 koji ima i izvod 12 V, 8,3A ...da li je dovoljan za dopunjavanja ili punjenja akumulatora...
- Koji i koliko akumulatora bi mi trebalo za autonomiju od recimo 3 sata i koliko koštaju
- Dok sam na vezu, koliki punjač akumulatora je potreban i koliko je orjentaciono vreme punjenja
- Ako bi se punili akumulatori samo pomenutim agregatom koliko vremena bi trebalo
- Da li sme agregat da bude priključen na sistem i dok je motor u pogonu i da li to podiže autonomiju
- Kakva automatika i instalacija treba i koliko okvirno košta
- .....
- Šta sam zaboravio a da je jako važno i koliko to košta
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koliko približno sve to košta i KOLIKO JE ISPLATIVO, odnosno za koliko vremena na vodi to ima smisla.
Pored toga što sam lično radoznao, predpostavljam da je i veći deo članova našeg foruma sa sličnim čamcima i približnim interesovanjem.