Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO

<< < (34/36) > >>

zoke:
Ma samo ih slusam poljo volio bi da su bili pa da rapalim prko stotke na vodi pa da ih pitam jel bezbjedno ,oci ko u kineza a suze cure a napolju 35 iznad nule i samo da je omanja grana bila u vodi kukuu nesmijem ni da pomislim ,a sa duletom se slazem u jednom-neka vozi svako ono sa cime moze da vlada i da ga kontrolise u svakom trenutku

Kapetan:
poljo promesteno i spojeno !

Misha D:

--- Citat: deda  02, 04, 2012, 20:14:07 posle podne ---Oko cega vi gubite vreme i zivce!! stri

Ajd svi na svoje ladje ima toliko toga da se uradi na njima!! t4

--- Kraj citata ---

Kapetan:

--- Citat: Dule  05, 04, 2012, 11:00:16 pre podne ---Nije porodica prerasla camac nego si ti prerastao to plovilo i shvatio sta je sta pa si kupio manje ali plasticno i fabricko  sajkaca

--- Kraj citata ---

kad dodjes u situaciju da su svi kreveti zauzeti a ti biras da il spavas na obali ili na patosu ispred WC-a shvatis da je brod postao tesan , i ako je samo nek nas je sto vise:)

a o razlici samogradnje i fabrickog ne bih da komentarisem , skoro sve prednosti su za fabricku brod... ali nije ni tu sve tako svetlo , dosta bih ja modifikacija uradio na jedrilici iako je fabricki radjena i neko je utrosio vreme da sve to osmisli ...

Stufy:

--- Citat: Dule  05, 04, 2012, 11:04:26 pre podne ---
--- Citat: zoke  04, 04, 2012, 22:03:11 posle podne ---Samo neznam gdje bi se se svrstao nas bivsi clan ovog foruma OLIMP koji je preveslao od Zagreba do Beograda i to sam samcit u svom kanu-u .Nit je gliser niti je deplasman i gdje njemu ta bezbjedna voznja o kojoj vi potencirate bezbjedno pa bezbjedno ,brzo pa brzo ,bas me interesuje u sta ga svrstacate ili je on odavno  ffff

--- Kraj citata ---
Kanu i kajak su plovila za rekreaciju i sport. Radjeni su po projektu i predvidjeni su i za teze uslove plovidbe a snaga veslaca je sasvim dovoljan pogon za tezine od 20 do 50 kg koliko su i teski. Mogu da postignu zavidnu brzinu, stabilnost im je odlicna a ponasanje na talasima sasvim solidno pa ne predstavljaju opasnost ni za veslaca ni za ostale ucesnike u recnom saobracaju.
Dakle, spadaju u kategoriju sasvim prihvatljivih plovila po svim kriterijumima za one koji se odluce da im je dovoljna jedna stolica i par piva za uzivanje na vodi.

--- Kraj citata ---

Sto se kajaka i kanua tice i njihove bezbednosti. Rekreativni kajak sa spric dekom je na talasima muka za veslanje ali siguran. Kanu sa duge strane koji obicno nema spric deku je skloniji punjenju vodom i ima vecu bocnu povrsinu pa ga vetar lakse okrece. Najsigurnija opcija je malo cudna  jh i mozda neprimerena. A to je divljevodaski kajak. Ja ga veslam po dunavu kada se zavlacim u kubike i kada se digne kosava. Zatvoren sa spric dekom, niskim tezistem i mogucnoscu da odradim eskimotazu ako se prevrnem se osecam sigurno, a voznja je u najmanju ruku interesantna.
Ima ovde sigurno i boljih poznavalaca ovih plovila od mene, ali moje iskustvo se odgleda u preveslanom Dunavu od Ingolstata do Bratislave, Uvacko jezero, Radonjsko, Boka Kotorska i priobalno veslanje na Jadranu do 4km od obale, i lokalne relacije od Novog Sada do Smedereva Dunavom a Savom do Zabrezja, Nisava, Lim, Ibar... Sve u svemu Kajak je super ako ispunjava vasa ocekivanja, bas kao sto je Dule i rekao.

Tako i ova tema, makar meni, deluje kao primer toga koliko medju nama ima ljudi sa razlicitim prohtevima i mogucnostima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju