Nautika opšta... > GPS
Garminove mape
Kapetan:
--- Citat: Bolens 09, 12, 2012, 21:47:17 posle podne ---Da, uz Garmin nRoute na netbuku... Svakako treba imati i SCGRoute jer se ove dve karte solidno dopunjuju. Treba imati i Savu i Tisu i naravno prilazne puteve u mestima u kojima pristajemo.
--- Kraj citata ---
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,3646.msg41548.html#msg41548
Bolens:
--- Citat: Kapetan 10, 12, 2012, 17:03:29 posle podne ---
--- Citat: Bolens 09, 12, 2012, 21:47:17 posle podne ---Da, uz Garmin nRoute na netbuku... Svakako treba imati i SCGRoute jer se ove dve karte solidno dopunjuju. Treba imati i Savu i Tisu i naravno prilazne puteve u mestima u kojima pristajemo.
--- Kraj citata ---
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,3646.msg41548.html#msg41548
--- Kraj citata ---
Da, dobar je i taj rad u KMZ formatu... ali kažem da osim SCGRoute i ove nove European Waterways čoveku koji ima Garmin uređaj više i ne treba jer SCRoute ima kilometraže i na Tisi i na Savi. Naravno, uvek može bolje i nadamo se da će i jedna i druga biti još sadržajnije kao i tvoja KMZ treća :)
Kapetan:
znas kako ja to vidim .. svi polako prelaze na racunare i tablete .. eno Pera je na Jastoga stavio komp sa WINXP-om ... sigurno nije da bi kapetan na kosavi igrao mine sweepera :)
ja sam recimo pazario tablet 10 inca iz Kine sa Google mapsom ... a ako mi taj software ne odgovara skinucu drugi za 5 minuta i probati novi ...
standalone uredjaji imaju svojih vrlina ali i mana...
Pera GARMIN:
--- Citat: Kapetan 10, 12, 2012, 19:11:51 posle podne ---znas kako ja to vidim .. svi polako prelaze na racunare i tablete .. eno Pera je na Jastoga stavio komp sa WINXP-om ... sigurno nije da bi kapetan na kosavi igrao mine sweepera :)
ja sam recimo pazario tablet 10 inca iz Kine sa Google mapsom ... a ako mi taj software ne odgovara skinucu drugi za 5 minuta i probati novi ...
standalone uredjaji imaju svojih vrlina ali i mana...
--- Kraj citata ---
Ne znam da li si obratio pažnju na fotke (kad već nisi bio na prezentaciji) ali se u desnom delu table na novom Yastogu našao i jedan GPSMAP 421s zbog sonara, protokomera i SCG Route karte. PC je tu zbog teranja ozbiljnog Periskal Radar Overlay softvera koji svojim performansama i cenom ozbiljno prevazilazi budžete čak i velikih brodova kod nas. Sa druge trane taj 19" monitor u portret modu ima jednu ozbiljnu manu: slabo se vidi na suncu...
Pera GARMIN:
--- Citat: Dule 10, 12, 2012, 22:59:14 posle podne ---Pero, taj računar radi na 220 V?
--- Kraj citata ---
Da, na Y26 je cela house banka na 24V, kao i svi veliki potrošači (Vinč, WC, reflektor...) zbog celog paketa AIS opreme (transponder, inverter, PC i dr...) koji je prilagođen 24V instalaciji.
DA ti ne pričam koliko mi je trebalo da nađem rešenje koje će omogućiti punjenje 24V house banke sa 12V alternatora vanbrodskog motora bez budženja...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju