E, ovako treba... > Plovila
Gumeni camac. Koliki motor staviti?
vmiro:
Znam da je tema prilično stara, ali pošto je problem sličan, nisam htjeo da otvaram novu temu.
Vidjeo sam u jednom postu da je korisnik batica78 ojačavao zrcalo na desantnom vojnom čamcu radi stavljanja motora veće snage. Isti čamac imam i ja i sa motorom od 25KS dolazi do savijanja zadnjeg dijela čamca. Slika više govori:
Crvena linija sa oznakom 1 pokazuje dužine zadnje dvije daske. Pri povećanju brzine čamac se lomi na spoju ove dvije daske (crvena linija 2).
Po slikama korisnika batica78 čini se da bi ojačanje u vidu šipke L profila vezano za zrcalo i pod riješilo problem. Na slici crnom linijom 3 sam označio profil koji bi napravio. Nisam siguran koliko dug treba da bude dio koji ide na pod...na slici ide preko čitave poslednje podne daske i pola sledeće. Da li je to dovoljno?
Ako ima bilo kakva iskustva sa ojačavanjem desantnog vojnog čamca DC-10, svaki prijedlog i sugestija su dobrodošli...a i koja sličica ;)
Hvala
mIRO
Zoran T:
Ne mogu da ti vidim sliku ali taj roll bar da bi bio u funkciji moras da produzis do prrve daske bar do polovine jedino tako ces da sprecis "zvakanje"izmedju dasaka.nazad ih ispravis po zrcalu i poprecno povezes da ne smeta penti napred isto po patosu da bi sprecio uvrtanje.Za jacii motor i dva kosnika pod 45stepeni ili cak i manje da povezes kz sa uzduznim ojacanjem.Ako ostavis samo ukrucenje na prvoj dasci zvakat ce na sledecoj moras sve da ih ukrutis
Kapetan:
--- Citat: Zoran T 28, 07, 2015, 15:26:58 posle podne ---Ne mogu da ti vidim sliku ali ...
--- Kraj citata ---
sredjeno
Zoran T:
Super za sliku.Crnu liniju produzis sve do pramcane daske naravno s obe strane camca i na pola pramcane daske ih spojis poprecnim ojacanjem.Po kz je to ok crna linija a tu gde ti se nalaze ti zatazaci treba ti kosnik od L da povezes i dodatno ojacas vezu kz i uzduznih nosaca.25ks na 100kg gumenjaka je jaka sila kad das gas.Taj patos od letvica bi sa donje strane do komore trebao da ima hrastovu letvu na koje nalezu letvice od patosa ako nemas dodaj jer ce tu stalno da ti zvace sto im je urodjena boljka.
Zoran T:
Sad vidim letvu na patosu uz komoru al s gornje strane.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju