@ AKA : To da sa 2/3 gasa ima logike.
Evo ovako Crestlinerovo korito nije zezanje, onda Mercury 40 ks sa elisom od nekih 17' korakom (znam cudno zvuci i majstori se cude, bio na pomocnom gumenjaku) i sledi sledeca racunica:
Uzvodno dunavom po velikom vodostaju 43 km/h
Nizvodno 59 km/h
Kad ivuces prosek 55 km/h = 29.8 knots
Sto znaci nisam te mnogo slagao samo 0.2 knots,naravno ovo je odokativno merenje ali ne masi za mnogo u vrh glave 1 cvor.
Mozda jeste previse ali meni malo,ocekujem kad dodje iz servisa da ide jos brze izgleda da mi je elisa bila vrtela ali videcemo s obzirom da sam uzeo korak 15' posto ne postoji veca za taj motor cak i ova od 15 ide na 50 ks kao gornja granica,a ako moja nije bila provrtela onda ocekujem manju brzinu a ako je moja vrtela bez 33 cvora nema razgovora.
@ SALE NB : Sto se tice riba nikad nisam tako razmisljao ali potpuno si upravu realno neki rib od 4 m ima 130-150 kg ,a moj gliser 168kg a to mu dodje skoro isto. Kad tako razmislim necu ni da menjam moj gliser ,dobro sad ako se javi neki kupac necu ga odbiti ali ispod 3500 nema price.
Kazi mi kolki ti je zeka? :

: :

: :

: Mislim koliki ti je gliser duzina sirina tezina moze neka slika? Bas lepa brzina sa 25 ks. Ja sam non stop u tripu da sa skoro duplo jacim motorom dobijem jos samo koji cvor vise. Videcu sta ce biti kad dodje iz servisa. Da li ce biti losije ili bolje :superstition:
Jel si procitao sta mi se sve izdesavalo?
Pozdrav