Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

POZDRAV FORUMAŠIMA OD NOVOG ČLANA

<< < (8/9) > >>

kunic:
DOBRO DOSAO I DA DUGO PLPVIS POZDRAV KUNIC

SALE NB:
Dobrodošao! Veoma interesantan brodić! 114 thumbup

LSI:

--- Citat: SALE NB  29, 02, 2012, 08:35:33 pre podne ---Dobrodošao! Veoma interesantan brodić! 114 thumbup

--- Kraj citata ---

Ljubo015, nismo mi tako loši kao što nekad izgleda. Ima nas raznih i ponekad dodjemo u sukob sa drugima, a ponekad i sami sa sobom. Ipak, ne treba nikome ništa uzimati za zlo i nadam se da ćete se u našem društvu, takvom kakvo je, osećati lepo i dobrodošlo.

Uz dobrodošlicu novom članu dodao bih i ovo: "Vratia se Šime..." - živ nam bio!
Meni je nedostajao i drago mi je što je ponovo sa nama, pa i njemu želim dobrodošlicu u nadi da će nam, kao i ranije, svojim komentarima pomagati da neke stvari bolje shvatimo i da se i dalje druži sa nama!

ljuba015:

--- Citat: IKA  29, 02, 2012, 00:02:52 pre podne ---Ispada da sam ja tvrdokoran po pitanju brzina plovila pa neodustajem od mišljenja.Ta brzina je apsolutno jedina moguća STIM KORITOM. Dakle može se ugraditi i motor od 100hp na brzini neće dobiti.U stvari , ajd ,dobiće se možda 1-2 km. 25648

--- Kraj citata ---
IKO , moja opsesija je da iz postojeceg motora izvucem maksimum. Posto sam se dugo godina bavio motonautikom (trkacim camcima) , gde mozes biti bolji od protivnika samo ako motor maksimalno iskoristis na dobijanje brzine. Sto znaci, ne vredi ti ni motor od 100 hp ako nemas odgovarajucu elisu.  Do sada sam promenuo tri elise, i svaka je bila bolja od prethodne. Nemislim da ih imam dvadeset kao kad sam se bavi trkama, ali uvek se pitam da li je motor maksimalno iskoriscen, ili moze jos koji korak da pogura. Potrerbno je dijagramom sloziti max. obrtaj motora sa max. korakom elise a to sve uklopiti sa  potisnom  silom povrsina pera elise da ne dolazi do turbolencije i moguceg proklizavanja elise, a to uslovljava precnik elise.
Trenutno mi je elisa  17x 14 coli. Posto motor lako ubrzava, govori mi da bi mogao da okrene i veci korak. Neko je na forumu prodavao elisu misli da je 18x15, ponudio sam neku zamenu druge robe ali hoce gotov novac 300 eura, nemam mogucnosti da dam 300 eura da bi eksprimentisao, pogotovo sto vec imam dve koje nisu u upotrebi

ljuba015:

--- Citat: poljo  29, 02, 2012, 00:15:01 pre podne ---Alo , penzioneri , kud zurite vi? Kome treba vise od tih 12 nek kupi gliser pa nagazi. Kad bi isli brze ubio bi nas vjetar i onda valja doktoru , pa tablete , pa cajevi ...a oskudacija . Zato polako .
A da prupitam , tesko je istrpiti , sta je bilo prije a sta poslije ? Prije cega ? ffff

--- Kraj citata ---

POLJO izvini nisam razumeo pitanje

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju